Venray geeft voorsprong weg

Deurne-Venray 2-2 (0-2).

Doelpunten: 18. Armend Shala 0-1; 36. Dimitris Touratzidis 0-2; 54. Stan Respen 1-2; 57. Harm van der Steen 2-2.

SV Venray: Stiphout; Van Hout (67. Wismans), Keijzers, Van Dijck en Jesse Peeters (77. Koenen); Pelzer, Van Mil en Jarno Peeters; Deenen (72. Willemse), Touratzidis en Shala.

DEURNE | Venray wacht na drie duels nog op de eerste competitiezege in de eerste klasse D. Ondanks een 0-2 voorsprong bij rust moest Venray zondag in de derby in en tegen Deurne genoegen nemen met een 2-2 remise.

Trainer Stef Sijbers had zijn elftal in vergelijking met een week eerder tegen Wittenhorst op twee posities gewijzigd. Bastiaan van Hout (28) maakte na vier jaar afwezigheid zijn rentree in de hoofdmacht als rechtsachter in plaats van Jordy Wismans. In de voorhoede nam Armend Shala de plek in van Bram Vievermans.

Na achttien minuten namen de Venraynaren de leiding. Uit een voorzet van Angelo van Mil scoorde Armend Shala de 0-1. In de 36e minuut profiteerde Dimitris Touratzidis van geklungel in de Deurnese defensie en de spits verdubbelde na een goede actie de voorsprong: 0-2.

Na de pauze verspeelden de rood-witten binnen korte tijd hun riante uitgangspositie. Tijdens de rust kwamen er bij Deurne twee extra aanvallers binnen de lijnen. In de 54e minuut scoorde Bart Respen via de binnenkant van de paal de aansluitingstreffer: 1-2. Drie minuten later was de stand weer gelijk door Harm van der Steen: 2-2.

De derby kon weer alle kanten op. Deurne leek aan het langste eind te trekken toen Venray-doelman Sam Stiphout een tegenstander neerlegde: strafschop. Topschutter Harm van der Steen was niet trefzeker vanaf elf meter. Tot opluchting van het Venrayse kamp verdween de bal hoog over het doel. Dat bood weer perspectieven voor de rood-witten. In de slotfase kreeg Dimitris Touratzidis twee kansen om alsnog de winst binnen te halen. Maar de Griekse spits had zijn vizier niet op scherp staan. Aan de overzijde bracht de paal nog redding voor Venray waardoor de amusante derby onbeslist eindigt: 2-2.

Keepersmisère

VENRAY | De keeperscrisis bij Venray is nog erger geworden. Zondag bij Venray 2 brak doelman Dirk van Enckevort zijn sleutelbeen. Van de vier keepers is nu alleen Sam Stiphout nog over.