Oostrum-middenvelder Dennis Nohlmans ontdoet zich van een Venlose opponent.
Oostrum-middenvelder Dennis Nohlmans ontdoet zich van een Venlose opponent. Foto: Lotte Kamphuis

Oostrum onderuit in hectiek

Oostrum-Kwiek Venlo 2-4 (1-2).

Doelpunten: 15. Tim Hattu 0-1; 16. Marwin Hermans 1-1; 38. Umut Ardahanli 1-2; 53. Marwin Hermans (strafschop) 2-2; 77. Fatih M'Kaouar 2-3; 98. Umut Ardahanli 2-4. Scheidsrechter: Van Bree (Boxmeer). Toeschouwers: 100. Gele kaart: Bo Verrijth, Dennis Nohlmans (Oostrum), Bachir Boutsghount, Melih Koc en Hakan Yildirim (Kwiek Venlo).

Oostrum: Plum; Verrijth (63. Cuijpers), Ruben Nohlmans, Jacobs en Vergeldt; Dennis Nohlmans, Gommans en Gerritsen; Cornelissen (70. Van Goch), Hermans en Wilschut.

Door Henk Willemssen

OOSTRUM | Koploper Oostrum incasseerde in de hectische thuisontmoeting met Kwiek Venlo het eerste competitieverlies (2-4) in de vierde klasse E. Het was een onnodige nederlaag voor de rood-witten. Oostrum was sterker maar de Venlonaren waren met hun handige aanvallers levensgevaarlijk met snelle uitvallen.

Richting het rustsignaal liepen de irritaties al op. Na de pauze werd het duel alsmaar chaotischer en onvriendelijker. Dit had voorkomen kunnen worden als arbiter Van Bree kordater had opgetreden. Ook buiten de lijnen vlogen de verwensingen over en weer.

In het eerste halfuur was er nog weinig aan de hand. De jonge Oostrumse ploeg, zonder de geblesseerde Wes Wilmsen en met drie jeugdspelers in de gelederen, trok het initiatief naar zich toe en dook enkele keren gevaarlijk op voor het Venlose doel. Maar de rood-witten misten scherpte voor het doel. Kwiek Venlo toonde zich veel effectiever en na een kwartier opende Tim Hattu de score: 0-1. Het antwoord van Oostrum volgde snel. Kees Gommans kopte bij de eerste paal een voorzet vanaf links door. De bal plofte voor de voeten van captain Marwin Hermans die gretig uithaalde: 1-1. Oostrum vertoefde voortdurend op de vijandelijke helft. Na goed opkomen van Joep Cornelissen trof Marwin Hermans de vuisten van doelman Emre Avci. In de rebound vond Nick Vergeldt het zijnet. Even later raakte Hermans uit een vrije trap de lat. Terwijl een Oostrumse voorsprong in de lucht hing, sloegen de bezoekers uit een venijnige counter toe. Kwiek Venlo leidde tegen de verhouding met 1-2.

Vlak na de pauze werd Marwin Hermans vastgehouden binnen de zestien. Tot groot ongenoegen van de Venlonaren ging de bal op de stip. Hermans liet zich dit buitenkansje niet ontnemen: 2-2. De wedstrijd werd alsmaar grimmiger. "Blijf het tempo hooghouden", riep Oostrum-trainer Ron Spruit. Dat werd steeds lastiger omdat er telkens weer een Venlonaar op de grasmat lag. "Scheids, het ligt alweer stil omdat iemand kramp heeft. Tel die tijd erbij", stelde Spruit. De Oostrumse ploeg raakte ontregeld door het chaotische spelverloop. Daarmee slaagde Kwiek Venlo in zijn opzet. Het was dan ook sneu dat Oostrum door een defensieve fout zelf de nederlaag inleidde. Kees Gommans wilde terugspelen op keeper Dennie Plum. Een attente Venlonaar zat ertussen en ging met de bal aan de haal. Uit de voorzet die volgde kopte Fatih M'Kaouar de 2-3 binnen. Er ontstonden opstootjes op het veld en links en rechts moesten spelers met blessures naar de kant. Trainer Spruit beval zijn spelers door te voetballen toen er weer een Kwieker op de grond lag. Die opmerking werd hem door de Venlonaren niet in dank afgenomen.

De arbiter meldde dat er nog zeven minuten te spelen waren toen de klok negentig minuten aanwees. Oostrum probeerde nog een punt uit het vuur te slepen. In de 96e minuut liep Chris Wilschut door op een verre inworp van Dennis Nohlmans. Maar de aanvaller trof de paal. Keeper Dennie Plum kwam ver uit zijn doel in de hoop alsnog de gelijkmaker te forceren. Dat lukte niet want na balverlies kon Kwiek Venlo uitbreken en aanvoerder Umut Ardahanli liep vanaf de middellijn door naar het verlaten Oostrumse doel: 2-4. Leidsman Van Bree floot direct voor het eindsignaal waarna de uitbundige Venlonaren uitdagend de zwaarbevochten zege vierden.