Onderscheiding Koos van der Hoff

Overloon | Koos van der Hoff uit Overloon kreeg zondagmiddag de gemeentelijke Speld van Verdienste uitgereikt.

De onderscheiding werd hem overhandigd door wethouder Jeu Verstraaten tijdens het koffieconcert van Logeko. Koos van der Hoff verrichtte de afgelopen 50 jaar veel vrijwilligerswerk voor de gemeenschap van Overloon. Sinds 1967 is hij lid van zangvereniging Logeko in Overloon. Hij was 28 jaar bestuurlijk actief voor de vereniging als voorzitter en vicevoorzitter.

In 2000 legde hij zijn bestuursfunctie neer en vanaf die tijd is hij nog steeds actief lid van de muziekcommissie en zet hij zich ook op tal van andere manieren in voor de vereniging. Daarnaast was hij in 1967 medeoprichter van het Jongerenkoor in Overloon, waar hij tevens dirigent van werd. In de loop der jaren kreeg het koor andere namen: Jongerenkerk Overloon, Young Sound en Zang- en Theatergroep Oker. Tot aan het einde van zijn lidmaatschap in 1990 was hij actief bij verschillende voorbereidende werkzaamheden en was hij diverse jaren actief als bestuurslid. Vanaf eind jaren zeventig maakt Koos van der Hoff zich tevens verdienstelijk voor de kerkgemeenschap van Overloon. In 2002 ontving hij daarvoor de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia.


Crossroads en Oorlogsmuseum Overloon


Ingezonden brief

Scheiweg

Als inwoner van Leunen-centrum kan ik mij zeer vinden in het geschreven stuk in Peel en Maas van 5 oktober jongstleden, over het slechte leefmilieu in de omgeving van de Scheiweg. Ik woon nu ruim 30 jaar in Leunen centrum - niet in de buurt van de veestapel, en ben opgegroeid met het boerenleven. Echter vanaf 2015 is er zoveel stankoverlast dat ik regelmatig ben gaan bellen en mailen met de gemeente Venray, zonder resultaat. In de loop der jaren is de veestapel zo enorm uitgebreid, dat het als gevolg nóg meer productie van mest, fijnstofuitstoot en stank heeft. Dit was deze zomer zo erg dat ik zelfs aan verhuizen ging denken. Het ongemak is dermate hoog dat ik geen ramen kan openen, vooral als het warm is, (de stank beneemt me de adem en trekt in beddengoed e.d.) en buiten in de tuin werken, was buiten hangen, of een boek lezen/van koffie genieten gaat ook vaker niet. De geur is alles overheersend. Deze uitstoot is niet goed voor onze gezondheid en milieu! Ook als de uitstoot niet te ruiken is wil dat niet zeggen dat de luchtkwaliteit goed is. Ik merk dat in de avond na 19.00 de overlast vaak het ergst is. Werken de luchtwassers wel, of zijn deze te oud? Zijn er nog stallen zonder luchtwassers? Zijn er teveel dieren per m2? Ik vraag om actie te ondernemen zodat we een gezonde schone lucht krijgen voor iedereen!

M. Linssen, Leunen


Uiterlijke verzorging

Oostrum | Elke beautybranche heeft een eigen uitgebreid programma op Vakbeurs Uiterlijke Verzorging in Venray.

Van trainingen en workshops voor schoonheidsspecialisten, pedicures en masseurs tot wedstrijden en demonstraties voor visagisten en nagelstylisten. Speciaal voor kappers is er op de zondag en de maandag een KappersPoint met demonstraties. Vakbeurs Uiterlijke Verzorging is op 14, 15 en 16 oktober te bezoeken in Evenementenhal Venray.

Vakbeurs Uiterlijke Verzorging onderscheidt zich in de beautybranche met haar uitgebreide aanbod aan gratis trainingen, demonstraties, lezingen en workshops. "De kracht van ons concept is de combinatie tussen een aantrekkelijke beursvloer met aansprekende leveranciers en een op maat gemaakt programma voor elke beautybranche. Ook beogen we voor deze editie een kwaliteitsstap te maken op het gebied van bezoekerskwaliteit door een leeftijdsgrens van zestien jaar te hanteren en we hebben ons uitnodigingsbeleid verder toegespitst op de professional", zegt organisator Giny Hurink. Het programma voor schoonheidsspecialisten bestaat onder meer uit open trainingen over online afspraken plannen, het positioneren van je salon, Active Kool suikerpasta en de Anti Cellulite Behandeling Universal Contour Wrap.

Voor zowel schoonheidsspecialisten als masseurs worden op Het Massageplein demonstraties gegeven door Kathleen Kay Cosmetics en Magneet Massage. Onder meer de Ayurvedische voetmassage, Gelaat Magneet Massage en Bamboe lichaamsmassage komen aan bod. Daarnaast verzorgt Bellabaci op haar stand cupping demonstraties, een oude Chinese massagetechniek. Voor visagisten zijn er doorlopend demo's en op zondag wedstrijden met de thema's: bruid, steam punk en barok style. Op Het Nagelplein zijn voor nagelstylisten doorlopend workshops te volgen van onder meer Konad Benelux, Urban Nails en Alessandro. Op de zondag zijn er ook nagelwedstrijden. Het programma voor pedicures bestaat uit de open training Footlogix en lezingen over uiteenlopende onderwerpen als cryotherapie, wellness voetverzorging en mellinn20.

Voor kappers wordt er op de zondag en de maandag een KappersPoint ingericht waar demonstraties van Pivot Point te volgen zijn.


Gryphus

Vierlingsbeek | Gryphus stelt zichzelf komend seizoen weer een aantal keren beschikbaar voor nieuw (jong) talent, talent op het gebied van (pop)muziek, dans, comedy, film, kleinkunst, literatuur, theater of welke artsitieke vorm dan ook: iedereen wordt in de gelegenheid gesteld zich te presenteren tijdens de Talententuin, de open podium avond van Gryphus. Latente talenten die deel willen nemen aan de Talententuin kunnen zich melden via info@gryphus.nl voor vragen, opmerkingen of aanmelding.