Afbeelding
Foto:

Fairtradehandjes uitgedeeld

Venray | Kipster, Synthese, Kinderdagverblijf de Speelhoeve en Mr. Hop zijn door de nieuwe wethouder Anne Thielen bezocht. Deze organisaties hebben laten zien actief deel te nemen aan de Fairtrade-gemeenteactie.

Kipster is niet alleen duurzaam waar het de productie van eieren betreft, maar gebruikt intern voor medewerkers en bezoek ook fairtradekoffie en -thee. Kinderdagverblijf de Speelhoeve in Ysselsteyn en Synthese bieden medewerkers en bezoek ook fairtradeproducten waar mogelijk aan. Mr. Hop verkoopt niet alleen fairtradebier, maar ook een aantal biologische bieren.

De werkgroep Fairtrade en wethouder Anne Thielen hadden dus voldoende reden om bij deze organisaties het fairtradehandje op de voordeur aan te brengen.

Op dit moment steunen 77 Venrayse ondernemingen en organisaties de fairtradegedachte. Ze zijn herkenbaar aan het Venrayse Fairtrade-handje op de voordeur. Een respectabel aantal dat meewerkt aan eerlijke handel, maar gezien het totale aantal Venrayse ondernemingen slechts een beperkt percentage. Steeds meer ondernemingen verduurzamen uit zichzelf al.

Ondernemers die denken ook in aanmerking te komen voor een Venrays Fairtrade-handje kunnen een e-mail sturen naar info@venrayfairtrade.nl. Op de foto feliciteert wethouder Anne Thielen de medewerkers van Mr. Hop.


Moonwalk

Venray | Jeugdclub de Springplank Venray en Jong Nederland Venray hebben hun creatieve krachten gebundeld en houden op zaterdag 14 oktober voor het eerst samen de Moonwalk.

De Moonwalk is een spannende speurtocht in het bos van Natuurgebied de Paardekop in Ysselsteyn. Kinderen in de leeftijd van vijf tot twaalf jaar gaan in het donker een avontuurlijke route lopen, waarbij ze onderweg allerlei uitdagende opdrachten moeten vervullen. De tocht begint om 18.30 uur. De kinderen worden met een bijzonder voertuig naar Ysselsteyn gebracht.

Na afloop van de tocht verzamelen de kinderen zich bij de blokhut van Jong Nederland en krijgen ze een lekkernij.

Voor meer informatie over de Moonwalk, Jeugdclub de Springplank of Jong Nederland kijk op de Facebookpagina's.