Kapelconcerten

Melderslo | In de kapel van museum De Locht in Melderslo wordt in de periode oktober tot en met maart elke derde zondag van de maand een concertje gehouden.

In een sfeervolle omgeving voor een klein gezelschap geven musici van verschillende genres een bijzonder concert. Het eerste concert vindt plaats op zondag 15 oktober vanaf 14.00 uur. Kaarten kunnen alleen online worden gekocht. Raadpleeg daarvoor www.museumdelocht.nl.

Lezing vleermuizen

Venray | IVN Geijsteren-Venray houdt op maandag 16 oktober een lezing over vleermuizen.

De lezing wordt gegeven door René Janssen en start om 20.00 uur in De Kemphaan in Venray. Tijdens de avond worden de bezoekers door René Janssen, zelfstandig vleermuisonderzoeker, meegenomen in het leven van verschillende vleermuissoorten. Als eerste wordt er een inleiding gegeven over vleermuizen in Nederland. De bijzondere Bechsteins vleermuis is de soort die de meeste aandacht krijgt. De aanwezigen worden meegenomen in het leven van deze vleermuis, haar sociale gedrag en voorkomen. Verder is er een lezing over Vleermuizen in boomgaarden waarbij ook kort iets wordt verteld over vleermuizen en stallen en het gebruik van pesticiden en het effect daarop op vleermuizen.