Start uitbreiding haven Wanssum

WANSSUM | Wellicht nog voor eind dit jaar gaan de werkzaamheden voor uitbreiding van de industriehaven in Wanssum van start. De westelijke insteekhaven wordt met vierhonderd meter uitgebreid. Daarnaast komt er een nieuw bedrijventerrein van 21 hectare en wordt de Geijsterseweg omgelegd.

Het plan wordt uitgevoerd door Exclusief Project. Dit is een samenwerkingsverband tussen Maessen Bedrijven uit Venray en Van Berlo Bedrijfsvloeren uit Veghel. De werkzaamheden duren ongeveer twee jaar. De oplevering is eind 2019 gepland.

Het karwei begint met het slaan van damwanden voor de uitbreidingshaven. Daarna wordt het nieuwe havenbassin uitgegraven. De vrijkomende grond wordt gebruikt om het nieuwe bedrijventerrein op de juiste hoogte te brengen en om de omleiding van de Geijsterseweg aan te leggen. De verwachting is dat de vernieuwde Geijsterseweg begin 2019 in gebruik kan worden genomen.
Met BCTN, de containerterminal, zijn afspraken gemaakt over uitbreiding en verplaatsing naar het nieuwe bedrijventerrein. Er zijn ook andere gegadigden voor een vestiging in de Wanssumse haven.
De vergunningen zijn aangevraagd en alle onderzoeken zijn gedaan. De watervergunning is bij Rijkswaterstaat en het waterschap aangevraagd. De vergunningverlening zal begin 2018 rond zijn. De omgevingsvergunning is op 8 september bij de gemeente aangevraagd. De vergunning wordt binnen acht weken verwacht.

De meeste grondverwervingen voor de uitbreiding van de haven zijn afgerond. Er lopen nog gesprekken met enkele grondeigenaren, ook over grenscorrecties. De gemeente Venray wordt eigenaar van de gehele westhaven.