Inschrijving voor woonhof open

VENRAY | Tot 8 januari kunnen initiatiefnemers zich bij de gemeente melden voor een woonhof op de locatie van de voormalige basisschool De Kemp aan de Kruitweg in Venray-west.

Vorig jaar nam de gemeenteraad een motie aan om hier een woonhof te realiseren. Toen liep nog de onderhandeling met een ondernemer, over een ander plan, die inmiddels weer is afgehaakt. Daardoor is de weg nu vrij voor een woonhof. Er wordt een openbare procedure gevolgd waarin gegadigden een plan met economische haalbaarheid kunnen indienen. Er hadden zich la drie initiatiefnemers gemeld die interesse hebben in de ontwikkeling van een woonhof.

Op de plek van De Kemp is ruimte voor vijftien woningen. De huizen zijn bedoeld voor mensen met een smalle beurs. De richtprijs is maximaal 170.000 euro.

De woningen moeten duurzaam zijn. Dit betekent dat alleen voldoen aan het bouwbesluit niet genoeg is. Er worden extra maatregelen voor duurzaamheid verwacht. Het grootste deel van de huizen moet levensloopbestendig zijn. Er moet ook worden voldaan aan de parkeernorm. Waarbij achttien huidige parkeerplaatsen aan Gerbrandystraat en Kruitweg mogen worden meegeteld voor het bouwplan.