Afbeelding
Foto:

Lustrum Jan en Anita Cremers

Geijsteren | Op 1 oktober 2012, een dag om nooit te vergeten, werd de sleutel van een prachtpand overgedragen door Ilona Grothausen.

Dit opent de deur naar een omslag in het leven van Jan en Anita Cremers. "We exploiteren vanaf dat moment de prachtige Hoeve de Boogaard op Landgoed Geijsteren en stappen een op een sneltrein die inmiddels al vijf jaar voort dendert", zegt Jan Cremers. "We hebben veel mensen mogen ontmoeten, veel gerechten geserveerd, veel ideeën voor nieuwe gerechten en menu's ontwikkeld, feesten gegeven, verdriet gedeeld, een mooi team van medewerkers opgebouwd, veel geleerd als ondernemer en zijn steeds meer op onze plek gekomen. De Hoeve blijft bij de tijd, er worden wat veranderingen aangebracht zodat we klaar zijn voor een volgende periode, toch blijft ze zichzelf, puur en bourgondisch. We zijn dankbaar dat we dit nu al vijf jaar mogen doen. Op 1 oktober 2017 vierden we dit met een prachtige dinershow, met medewerking van Muzifique, deze herfst volgen nog een bier-spijsavond op 20 oktober en een wijn-spijsavond op 17 november."


Roesje bij plaatsen spiraaltje bij Pantein

Beugen | Vrouwen die een spiraaltje laten plaatsen in Maasziekenhuis Pantein kunnen voortaan een roesje krijgen tijdens de behandeling. Dit biedt uitkomst voor vrouwen die hier erg tegenop zien of een slechte ervaring hebben, omdat ze de ingreep niet bewust meemaken en geen pijn ervaren. Angst voor de pijn zorgt ervoor dat bijvoorbeeld jonge meiden met hevige menstruatieklachten of vrouwen die behoefte hebben aan anticonceptie, er tegenop zien om een spiraaltje te laten plaatsen. Een roesje kan de drempel verlagen. Een roesje is ook mogelijk bij andere kleine gynaecologische ingrepen zoals kijkonderzoek en behandeling van de baarmoederholte, behandeling bij afwijkende uitstrijkjes en curettages.

Chloe kwam naar het Maasziekenhuis om haar spiraaltje te laten vervangen: "De eerste keer dat er bij mij een spiraaltje werd geplaatst heb ik daar veel last van gehad. Ik voelde me licht in mijn hoofd en niet lekker. De tweede keer zag ik er heel erg tegenop. Daarom stelde de gynaecoloog een roesje voor en dat leek me een goed idee. Ik heb van de hele ingreep niets meegekregen en helemaal geen pijn ervaren. Ik zou het niet meer zonder roesje doen en kan het iedereen aanbevelen." Voor gynaecologische ingrepen onder sedatie is een verwijzing nodig van de huisarts. Tot 18 jaar zijn hier geen kosten aan verbonden. Vanaf 18 jaar geldt het eigen risico en eventueel de kosten voor de ingreep.