Afbeelding
Foto:

Judoka's Randori in de prijzen

Bergen | Enkele judoka's van Judoclub Randori Vierlingsbeek namen op zondag 1 oktober deel aan het Hajime-toernooi in Bergen, een toernooi ter voorbereiding op het districtskampioenschap eind oktober.

Maikel Toonen werd eerste tijdens dit toernooi. Lieke van Oeffelt, Jan Willems, Gio Simons en Max Kollenburg behaalden allen een tweede plaats. De derde plek ging naar Job Simons en Demian van de Ven, de vierde plek naar Ceriel Janssen, Dion Janssen en Dominiek Smijers en Calvin Smijers eindigde op de vijfde plek. Alle judoka's hebben weer een zeer leerzame sportdag gehad. De meeste vooraf besproken doelstellingen zijn behaald en er zijn weer uren gemaakt op de wedstrijdmat. Zowel fysiek als mentaal hebben de meeste judoka's weer een stapje kunnen maken. Judoclub Randori Vierlingsbeek e.o. traint elke dinsdagavond vanaf 18.00 uur in de gymzaal van basisschool Laurentiushof in Vierlingsbeek. In alle groepen hebben zij nog plaats voor nieuwe leden.

Voor meer informatie kijk op de website http://www.judo-vierlingsbeek.nl.


Landbouwdebat groei naar bloei

Horst | De Werkgroep Land- en Tuinbouw Noord-Limburg houdt op maandag 9 oktober in café Cambrinus in Horst een debat met als titel Van groei naar bloei.

Tijdens de avond worden inleidingen gegeven door André Vollenberg, voorzitter van vereniging Behoud de Parel; Sieta van Keimpema, voorzitster van de Dutch Dairymen Board; Guus Geurts, publicist en consultant met betrekking tot globalisering, landbouw en milieu; Frank Futselaar, Tweede Kamerlid voor de SP (woordvoerder landbouw) en Hubert Mackus, namens het CDA lid van Gedeputeerde Staten van de Provincie Limburg (met landbouw in portefeuille).

De avond wordt gepresenteerd door Paul Geurts, voorzitter van de werkgroep. De avond begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.