College voor vrijwilligers

Venray | Match voor Vrijwilligers houdt op donderdag 12 oktober van 19.00 tot 21.00 uur het gratis college Hoe herken je je eigen grenzen. Het college is bedoeld voor mensen die moeilijk 'nee' kunnen zeggen.

Hoe blijf je jezelf trouw, terwijl je tegelijkertijd in verbinding staat met anderen? Vaak merk je pas achteraf wanneer je over jouw grenzen bent heengegaan. Bijvoorbeeld door een gevoel van onrust, frustratie of zelfs boosheid, of lichamelijke ongemakken zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Hoe weet je waar jouw grens ligt en hoe geef je die vervolgens respectvol aan richting een ander?

Dit komt allemaal aan bod bij Leer je grenzen kennen. Na de workshop weten de deelnemers beter hun eigen grenzen te herkennen. Het college wordt gegeven door Nicole Wijnhoven van Zin en Zelf. Opgeven kan via e-mail trainingen@matchvoorvrijwilligers.nl. Zie ook www.matchvoorvrijwilligers.nl.


Welcome home weken bij Ford van Haren

Venray | Ford Motorcraft Service is Ford-onderhoud voor de laagste prijs, speciaal voor Fords van vijf jaar of ouder. Tijdens de Welcome Home Weken kunnen klanten van de Ford-dealer Van Haren in Venray en Boxmeer dat zelf ervaren en heet Van Haren iedereen van harte welkom in zijn werkplaats. Daar kunnen Ford-rijders tegelijkertijd profiteren van een aantal aantrekkelijke aanbiedingen.

Tijdens de Welcome Home Weken - van 30 september tot en met 14 oktober - stelt Van Haren Autobedrijven zijn werkplaats open voor alle Ford-rijders uit de regio. De Ford-dealer wil bezoekers op deze manier een kijkje achter de schermen geven en laten zien hoe transparant de Ford dealer in de praktijk eigenlijk is. "Hoe oud of gebruikt een Ford ook is, bij ons zijn klanten altijd van harte welkom, zeker ook tijdens de Welcome Home Weken", verklaart Ralph van Haren van de gelijknamige Ford-dealer. "Met Ford Motorcraft bieden we altijd vaste, transparante prijzen voor service en onderhoud, waardoor klanten bij ons vooraf altijd weten waar ze aan toe zijn."

Bezoekers die tijdens de Welcome Home Weken naar de werkplaats van Van Haren Autobedrijven komen, kunnen daar profiteren van extra scherpe tarieven voor Ford Motorcraft Service. Tijdens de actieperiode van 30 september tot en met 14 oktober kost Ford Motorcraft Service voor een Ford van vijf jaar of ouder slechts €99,- en voor bedrijfswagens slechts €149,- (exclusief BTW).

Bovendien maakt Ford-dealer Van Haren een APK tijdens de Welcome Home Weken wel heel aantrekkelijk. Een APK kost bij Van Haren Autobedrijven altijd slechts 19,95 euro all-in, maar tijdens de actieperiode krijgt men er ook nog gratis Ford-ruitenwissers bij voor de voorruit.

Een afspraak voor de Ford Motorcraft Service of een APK tijdens de Welcome Home Weken van Van Haren Autobedrijven is online zo gemaakt via de online werkplaatsplanner op www.ford-vanharen.nl.

"Regelmatig onderhoud is van groot belang om een auto in topconditie te houden. Door een tijdige herkenning van slijtage voorkomen we dure reparaties. Bovendien draagt regelmatig onderhoud ook bij aan een langere levensduur van een auto", verklaart Ralph van Haren. "Ford Motorcraft Service wordt altijd uitgevoerd door erkende monteurs en met gereedschap dat speciaal voor Ford-modellen ontwikkeld is. Hierdoor ben je er zeker van dat je altijd veilig weer op weg kan. Tijdens onze Welcome Home Weken kunnen Ford-rijders uit de regio die voordelen zelf ervaren tijdens een bezoekje aan onze werkplaats."


Roesje bij plaatsen spiraaltje bij Pantein

Beugen | Vrouwen die een spiraaltje laten plaatsen in Maasziekenhuis Pantein kunnen voortaan een roesje krijgen tijdens de behandeling.

Dit biedt uitkomst voor vrouwen die hier erg tegenop zien of een slechte ervaring hebben, omdat ze de ingreep niet bewust meemaken en geen pijn ervaren. Angst voor de pijn zorgt ervoor dat bijvoorbeeld jonge meiden met hevige menstruatieklachten of vrouwen die behoefte hebben aan anticonceptie, er tegenop zien om een spiraaltje te laten plaatsen. Een roesje kan de drempel verlagen. Een roesje is ook mogelijk bij andere kleine gynaecologische ingrepen zoals kijkonderzoek en behandeling van de baarmoederholte, behandeling bij afwijkende uitstrijkjes en curettages.

Chloe kwam naar het Maasziekenhuis om haar spiraaltje te laten vervangen: "De eerste keer dat er bij mij een spiraaltje werd geplaatst heb ik daar veel last van gehad. Ik voelde me licht in mijn hoofd en niet lekker. De tweede keer zag ik er heel erg tegenop. Daarom stelde de gynaecoloog een roesje voor en dat leek me een goed idee. Ik heb van de hele ingreep niets meegekregen en helemaal geen pijn ervaren. Ik zou het niet meer zonder roesje doen en kan het iedereen aanbevelen." Voor gynaecologische ingrepen onder sedatie is een verwijzing nodig van de huisarts. Tot 18 jaar zijn hier geen kosten aan verbonden. Vanaf 18 jaar geldt het eigen risico en eventueel de kosten voor de ingreep.


Literair Café Venray

Venray | De eerste schrijver van het jubileumjaar van Literair Café Venray is Roos van Rijswijk (30). Op zondagmorgen 8 oktober om 11.00 uur bijt ze de spits af in het Odapark in Venray en komt ze vertellen over haar roman Onheilig.

De inleiding wordt verzorgd door Stan Verhaag en de muzikale omlijsting is in handen van Merlijn van Moorsel (58) jaar. Zij bespeelt sinds 15 jaar de harp. De stijlen die zij speelt variëren van klassiek, Keltisch, Zuid- Amerikaans tot meditatieve muziek. Tijdens de pauze is boekhandel Roojboek aanwezig met de boekverkoop in de foyer en ook gaat Van Rijswijk haar boeken signeren.