Afbeelding
Foto:

Wereldwinkel op excursie

Culemborg | De vrijwilligers van de Wereldwinkel gingen onlangs met een bus naar Culemborg om Fair Plaza te bezoeken.

In Fair Plaza, een grote hal op een industrieterrein, bevinden zich een groot aantal importeurs van fairtrade-artikelen. De importorganisaties hebben hier als het ware een eigen showroom met de sfeer van de producten uit de landen van herkomst. De Wereldwinkel in Venray heeft een vast team van inkopers, die hier maandelijks hun inkoop voor de Wereldwinkel doen.

Iedere Wereldwinkel kan om die reden toch een ander assortiment hebben, afhankelijk van de specifieke wensen van klanten en diegenen die de inkoop verzorgen. In plaats van vier inkopers gingen er nu een twintigtal op stap. Om iedereen die mee ging zich inkoper te laten voelen, werden er in de bus groepjes geformeerd. Iedereen van de groep kreeg een inkoopbudget en een aantal importeurs toegewezen om daar hun geld te gaan besteden. Zoveel hoofden, zoveel zinnen. Dat bleek ook wel door de verscheidenheid aan spullen die klaargemaakt moest worden voor verzending. Na dat de klus voor de winkel geklaard was, was er nog tijd over om de overige stands te gaan bekijken en eventueel persoonlijke aankopen te doen. Van die mogelijkheid werd dan ook gretig gebruik gemaakt.

Inmiddels is de pallet met de door de medewerkers uitgezochte artikelen in de Bleek aangekomen, geprijsd en in de winkel te bezichtigen en te koop. Het is daarom, nu meer dan ooit, de moeite waard de Wereldwinkel met voornamelijk producten uit Afrika, Aziƫ en Zuid-Amerika met een bezoek te vereren.


Hulp voor Mexico na aardbevingen

Missionaris Frans van der Hoff woont al 30 jaar in het zuiden van Mexico en helpt de mensen daar. Nu is het gebied getroffen door verschillende aardbevingen. Broer Herman en schoonzus Ans willen graag geld inzamelen om de mensen in het getroffen gebied te helpen.