Gezocht: jonge ondernemers

Venray | Een webshop, een creatief bureau, computerhulp geven aan ouderen, een oppascentrale; steeds meer kinderen beginnen een eigen onderneming. Hoe doe je dat eigenlijk, een bedrijf opstarten en runnen? Hoe kom je bijvoorbeeld op een idee en hoe kom je aan geld om er een echt bedrijf van te maken? De Jongens van Boven uit Venray geven op 11 november tijdens Het Klokhuis Backstage (NTR) antwoord op deze vragen en meer.

Heb je een idee maar weet je nog niet zo veel over ondernemen? Kom dan tijdens Het Klokhuis Backstage een kijkje nemen bij ontwerpstudio De Jongens van Boven in Venray. Tijdens deze dag leer je wat je allemaal moet doen en kunnen om ondernemer te zijn en wat je moet doen om je idee werkelijkheid te laten worden. Ben jij tussen de 10 en 15 jaar en lijkt het je super leuk om een kijkje te komen nemen? Schrijf je dan voor 1 november in via klokhuis@dejongensvanboven.nl en kom op 11 november van 09.00 tot 12.00 naar De Jongens van Boven, Patersstraat 35 te Venray
(vol=vol).

Het Klokhuis Backstage is een grootse landelijke bedrijvendag die wordt georganiseerd door Het Klokhuis Onderneemt. Doel van Het Klokhuis Onderneemt is kinderen vertrouwd maken met ondernemerschap en ze te inspireren om zelf ondernemende vaardigheden te ontwikkelen. De Jongens van Boven is een interactieve ontwerp- en ontwikkelstudio uit Venray. Het bedrijf is gespecialiseerd op het gebied van interactieve communicatie.


Venray Lacht in Oldtimer

Venray | Venray en omgeving kan op zaterdag 14 oktober genieten van een avond stand-up comedy in zijn puurste vorm.

In café d'n Oldtimer treden vier van Nederlands beste stand-uppers op tijdens een avondvullend programma. Jim Speelmans, Johan van Gulik, Bram Martens en Mathijs Dordregter zijn hilarisch, messcherp, gortdroog, inventief of vreemd, maar altijd grappig. Nieuwsgierig ? Via Google en Youtube is een goed beeld van de in Venray optredende artiesten te zien. Venray Lacht op 14 oktober vanaf 20.30 uur, de voorpret is al mogelijk vanaf 19.30 uur.Kaarten (10 euro per stuk) zijn te bestellen bij café d'n Oldtimer, Henseniusstraat 13 in Venray of bij café 't Veule, Veulenseweg 49 te Veulen. Telefonisch reserveren kan via 06 – 55 92 09 96 (Antonie) of 06 – 51 70 02 42 (Marij).


Tabletcafé

Venray | Voor wie alles wil weten over de nieuwste apps, handige functies op de tablet, smartphone en e-reader houdt BiblioNu Venray elke eerste maandag van de maand een tabletcafé. De bijeenkomst is van 14.30 tot 16.30 uur. Vrijwilligers van Seniorweb en leerlingen van het Raayland College geven uitleg, maar deelnemers kunnen ook elkaar helpen. Het tabletcafé is een samenzijn van gebruikers. Neem gebruikersnaam en wachtwoord mee, want dit is handig bij het installeren van nieuwe apps. Deelname aan het tabletcafé is gratis.