Afbeelding
Foto:

Tien jaar schoenenmeisje

Venray | Daniëlle Baetsen werkt vrijdag 6 oktober tien jaar bij Van de Ven Schoenmode. Door de klanten van Van de Ven wordt ze al gekscherend het schoenenmeisje van Venray genoemd.

Daniëlle is een van de gezichten van Van de Ven Schoenmode. Met haar kennis en advies is ze een vertrouwde factor bij de vaste klanten. "Om die reden willen we dit jubileum een feestelijk randje geven", laten Rienke en Guus van de Ven weten. "Klanten kunnen vrijdag 6 oktober tussen 9.30 en 15.00 uur bij ons in de winkel terecht om haar te feliciteren en iets leuks in een felicitatieboek te schrijven. Uiteraard onder het genot van een drankje."

Daarnaast wordt er ook nog een Facebookactie gestart, waarbij Mensen Daniëlle via Facebook kunnen feliciteren. Van de Ven Schoenmode is gevestigd aan het Schouwburgplein 2 in Venray.


Advertorial: CDA-thema van de maand:

"Eerlijke Economie"

Venray | Deze maand staat in het teken van "Eerlijke economie". Discussieer mee over dit thema en geef uw mening en behoeve van het CDA-verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Wat kan het snel gaan. Enkele jaren geleden was het nog kommer en kwel in de economie en leek het nooit meer goed te komen met bedrijvigheid en werkgelegenheid in Nederland. De economie laat zich lastig voorspellen. Op dit moment draait alles weer op volle toeren. Sterker nog, er worden waarschuwingen gegeven voor een te hard groeiende economie en de nadelige gevolgen van deze ontwikkeling dienen zich aan. Er dreigen te weinig mensen te zijn om het werk wat er ligt te verrichten. De filedruk in het land neemt weer toe en milieudoelen worden later en moeizamer bereikt. Meer aandacht is nodig voor transitie, duurzaamheid en veiligheid.

Wat goed is voor een ander is ook goed voor jezelf. Maar wel in die volgorde. Vooral nu op het oog alles goed lijkt te gaan, is des te meer aandacht nodig voor zaken die dreigen onder te sneeuwen. Goede arbeidsvoorwaarden, geen ongebreidelde groei van flexwerken en goede scholing zijn enkele voorbeelden. In een eerlijke economie die we voorstaan is daar zeker aandacht voor nodig. CDA Venray vindt dat mensen in beginsel de plicht hebben te werken. Daar staat tegenover dat mensen ook recht hebben op werk.

De discussie over arbeidsmigranten is een ingewikkelde, maar daar moeten we niet voor weglopen. We hebben ze nodig, maar het mag geen legitimatie zijn voor werk wat we niet meer willen doen. Duurzaamheid is een ander belangrijk thema. Nu het goed gaat, is er de ruimte om afwegingen maken voor een bestendige toekomst. Investeren in andere vormen van o.a. mobiliteit, energieopwekking en leefomgeving vraagt om stevige keuzes. Willen we zorgen voor een toekomst die nieuwe generaties ook kansen biedt, dan moeten we daar nu in investeren. Dit is geen ver van mijn bed show en iets voor later. Dit dient nu te gebeuren. Te beginnen met onszelf hier in Venray!

Reageren kan via gr2018@cdavenray.nl en facebook