Nederlands kampioen Romé Huibers.
Nederlands kampioen Romé Huibers. Foto: Maycel de Bruijn.

Nederlands kampioen

Berghem | Romé Huibers is zondag voor de derde maal op rij Nederlands kampioen geworden bij de quads inters (MON).

Huibers behaalde de titel tijdens wedstrijden in Berghem. Met een vierde en tweede plaats in de manches behaalde de Oirlonaar de derde plaats in het dagklassement en genoeg punten om onbereikbaar te worden voor de concurrentie.

Tijdens de twaalf wedstrijden dit seizoen behaalde Romé Huibers elf maal het podium. Alleen tijdens de wedstrijd van 24 septemer in Groesbeek bleek er voor hem geen plaats bij de eerste drie te zijn weggelegd.

Op 22 oktober wordt de laatste wedstrijd verreden in het Brabantse Heeswijk, waar de titel op gepaste wijze wordt gevierd met familie, vrienden en supporters.

Huibers kondigde na zijn tweede NK-titel in 2016 aan een stap terug te doen en zijn maatschappelijke loopbaan voorrang te geven. Desondanks begon hij als een van de favorieten aan het seizoen 2017.

Al snel bleek het aantal deelnemers bij de quads inters tegen te vallen, maar ondanks het matige aantal deelnemers werd er veel strijd verwacht om het Nederlands kampioenschap.

Tegenstand leek er vooral te moeten komen van Jim Schamp (Oss), Ruben van Lith (Uden) Rob Aarts (Bladel), Roy van den Borne (Reusel), Koen Jansen (Slijk-Ewijk) en Johan Gommans (Oirlo).

Na een aantal wedstrijden waren het Huibers en Jansen die het meest constant waren en zich afscheiden van de rest van het veld. Breekpunt van het seizoen lijkt de achtste wedstrijd van het seizoen te zijn in het Belgische Lommel.

Huibers pakte daar de dagzege en Jansen moest na een ronde in de eerste manche opgeven met een kapotte quad en kon ook niet meer starten in de tweede manche. Vrijwel elke concurrent kreeg te maken met een uitval door pech en Huibers profiteerde hier elke keer van en pakte steeds meer voorsprong in het kampioenschap.

Als er al sprake van was dat Huibers pech had of een slechte start had reed hij steeds sterk terug naar voren.

Grote mankementen aan de quad bleven uit en als die er waren konden deze na de training of tussen de manches door opgelost worden door het begeleidingsteam en Huibers zelf.

Met deze derde titel op rij lijkt Romé Huibers voorlopig afscheid te nemen van de actieve wedstrijdsport.


Uitslagen motorcross

Berghem (MON):

NK quads inters

3. Romé Huibers (Oirlo)

4. Johan Gommans (Oirlo)

Galvin Cup

38. Tino Broere (Wanssum)

41. Bart Pijpers (Wanssum)

NK quads nationalen

2. Wout Smits (Ysselsteyn)

3. Job Smits (Ysselsteyn)

NK MX 2 junioren

2. Juup Tax (Wanssum)

22. Dave Thielen (Veulen)