"Ze gooien
de tent dicht"

Venray | De meeste kerkdorpen zijn tevreden over de kermis in hun dorp. Dat bleek maandagavond tijdens een eerste evaluatie van de kermissen in het dorpsradenoverleg.

Door Bas Vennekens van de Dorpsraad Geijsteren werden toch enkele kritische noten gekraakt. "Vooral de schiettent werd gemist, zeker door de jeugd. Daarnaast deed het aggregaat het soms niet, waardoor alles stilstond. Ook moet er eens goed worden gekeken naar de openingstijden."

Vennekens kreeg daarin bijval van Ruud Wilms uit Veulen. "De exploitanten hechten weinig waarde aan die openingstijden. Als er te weinig bezoekers zijn, gooien ze de tent dicht."

"We vinden het in Leunen lastig om de attracties te krijgen die we willen", zei dorpsraadvoorzitter Jeroen van de Leur. "Zeker na de sloop van De Brink is er ruimte vrijgekomen om iets extra's te doen en meer attracties naar Leunen te halen." Van de Leur was net als de meeste andere dorpsraadvertegenwoordigers wel vol lof over de samenwerking met de gebroeders Regter die de attracties in de kerkdorpen verzorgen. "Bij de openingsactiviteiten krijgen we de volledige steun in bijvoorbeeld het geven van gratis kermismuntjes. Ze denken echt mee om de kermis te promoten." Jan Nelissen was tevreden over de kermis in Oirlo: "De kermis groeit weer sinds jaren. De toeloop van bezoekers blijft
stijgen."