Red Stars wint op bezoek bij Westa

Wessem | De tafeltennissers van Red Stars wonnen zaterdagavond met 4-6 op bezoek bij Westa 2 in Wessem. Het was een moeizame wedstrijd voor de ploeg uit Venray tegen de reserves van eredivisieploeg Westa. Red Stars blijft door de zege wel koploper in de eerste divisie.

Tom Thijssen begon tegen Lenders. Hij boog in vijf games het hoofd: 1-0. Tegen youngster Hulshof speelde Ronald Bogaard zijn eerste partij. Hij won zijn eerste wedstrijd: 1-1.

Frank van der Vleuten kwam achter de tafel tegen Van Birgelen en deze partij bracht Frank tot een goed einde. Dat resulteerde in een voorsprong voor Red Stars: 1-2. Het koppel Bogaard/Van der Vleuten bracht ook het dubbelspel met winst naar de zijde van Red Stars. Daarmee werd de voorsprong vergroot naar 1-3. Het werd 1-4 door de zege van Thijssen op Hulshof. De volgende twee partijen tilden de stand via verlies van Van der Vleuten tegen Lenders en winst van Bogaard tegen Van Birgelen naar 2-5. De laatste drie partijen brachten de spanning terug via verlies van Van der Vleuten tegen Hulshof en Thijssen tegen Van Birgelen: 4-5.

Zodoende moest Bogaard tegen Lenders de winst zeker stellen. Dat deed hij en de 4-6 overwinning was een feit. Volgende week speelt Red Stars tegen de nummer twee uit Bergeijk.

Uitstekende start handbalsters

Manual - Saturnus 12-11. Doelpuntenmakers: Joy Jakobs (5x), Ankie Billekens (4x), Maaike Lipman, Jantine Rongen en Annemarie Schütte.

Venray | De handbaldames van Manual zijn hun avontuur in de tweede klasse uitstekend begonnen. In sporthal de Wetteling werd zaterdagavond een zwaarbevochten overwinning geboekt op Saturnus uit Hapert.

De Venrayse handbaldames begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Via snel aanvalsspel pakte de thuisploeg een 2-0 voorsprong. Deze voorsprong was van korte duur. De gasten uit Hapert herstelden zich in de verdediging en ook aanvallend begon het te lopen. In deze fase van de wedstrijd was Manual niet opgewassen tegen het fysieke spel van Saturnus. Dit leverde een tussenstand van 3-7 op in het voordeel van de gasten. In de laatste tien minuten van de eerste helft beperkte Manual de schade. De ruststand was 5-8. Ook in de tweede helft schoten de Venrayse handbaldames uit de startblokken. Via doelpunten van Maaike Lipman, Ankie Billekens en Annemarie Schütte werd de achterstand weggepoetst: 8-8. In tegenstelling tot in de eerste helft drukte de thuisploeg nu wel door. De verdediging stond als een huis en op snelheid wisten de Venrayse handbaldames de Brabantse muur te slechten. Dit leverde met nog tien minuten op de klok een voorsprong van 12-9 op. In de slotfase van de wedstrijd maakte de thuisploeg het zich toch nog onnodig lastig. Slordig balverlies aan Venrayse zijde leidde tot twee doelpunten van Saturnus, dat uiteindelijk één doelpunt te weinig maakte voor een gelijkspel. De einduitslag werd bepaald op 12-11 in het voordeel van de Venrayse ploeg.
Zondag 8 oktober speelt Manual de eerste uitwedstrijd in de competitie tegen De Sprint. De wedstrijd wordt om 13.20 uur gespeeld in Deurne.

Topper prooi voor hockeyers

MHC Venray - HC Blerick 4-3. Doelpuntenmakers: Guido Pop (3x) en Cornfiel Kroon.

Venray | Een topper zondagmiddag in de derde klasse voor de hockeyers van MHC Venray. Koploper Blerick kwam op bezoek. Die ploeg had tot dat moment nog geen punt laten liggen. MHC Venray was desondanks te sterk voor de bezoekers: 4-3.

De eerste helft was heel erg afwachtend van zowel Venray als Blerick. De eerste strafcorner van de wedstrijd leverde direct een doelpunt voor voor Venray. Guido Pop sleepte de bal binnen. Beide teams stonden sterk en er werden niet veel kansen gecreëerd. Toch kwam Blerick op gelijke hoogte. Een mooie aanval werd door de bezoekers bekwaam afgerond: 1-1. Dat was ook de ruststand.

Vanwege een gele kaart voor de coach van Blerick mocht Venray na rust met een overtal beginnen. Venray schoot uit de startblokken. Na een vervelende hockeyshow stond Venray na tien minuten in de tweede helft met 4-1 voor. Pop (strafbal), Cornfiel Kroon en opnieuw Pop zorgden voor de doelpunten. Blerick liet zich niet gek maken door de achterstand. Ze lieten het balletje rondgaan en gingen op zoek naar een gaatje in de Venrayse verdediging. De 4-2 viel een kwartier voor tijd uit een afgeslagen strafcorner.

Venray kwam daarna niet meer onder de druk uit en dat resulteerde in de 4-3. Op dat moment stond Venray met negen man door twee gele kaarten. Het negental hield de laatste minuten stand. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Boxmeer op het programma.

Gelijkspel voor hockeyers Venray

Heeze-Venray 1-1. Doelpunt: Danjelle Creemers.

Heeze | De hockeysters van MHC Venray speelden zondag hun vierde wedstrijd van het seizoen in de derde klasse op bezoek bij Heeze gelijk: 1-1. Vooral het begin van het duel was van beide kanten slordig.

Venray had nog niet de focus die nodig was om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Heeze maakte een aantal overtredingen, die de sfeer van het duel niet ten goede kwamen. Venray werd uit hun spel getrokken en maakte geen gebruik van de kansen die gecreëerd werden. Na de 0-0 ruststand kwam Venray een kwartier voor tijd op achterstand. Dankzij een treffer van Danjelle Creemers pakten de bezoekers alsnog een gelijkspel in Brabant. Volgende week komt Uden naar Venray.