Ruime zege Set Up

Hajraa 3-Set Up 0-4. Setstanden: 11-25, 20-25, 5-25 en 11-25.

Eindhoven | De volleybalsters van Set Up zijn de competitie in de eerste klasse uitstekend gestart. In Eindhoven won de Meerlose ploeg eenvoudig van Hajraa 3: 0-4.

De selectie van Set Up bestond uit slechts zes speelsters, maar werd aangevuld door Sara Janssen van het tweede damesteam die meteen haar debuut maakte. Na een vroege 2-0 achterstand in de eerste set liepen de gasten uit naar 2-9. Via enkele goede servicebeurten en veel persoonlijke fouten aan de kant van de thuisploeg werd de voorsprong uitgebreid naar 4-16 en werd de set via 10-21 met 11-25 gepakt. Ook in de tweede set begon Hajraa sterker (3-0), waarna de gasten via 5-5, 14-17 en 17-22 met 20-25 toch nog relatief gemakkelijk wonnen. In de derde set nam Set Up meteen een 2-8 voorsprong. Via 3-15 en 5-23 werd het uiteindelijk een duidelijke winst: 5-25. In een wisselvallige vierde set liep Set Up via 5-8 uit naar een verschil van zeven punten door een uitstekende servicebeurt van Mirthe Brands: 7-14. Ook Janne Peelen was prima op dreef en door haar sterke service maakte Set Up het verschil: 11-25.

Set Up speelt op zaterdag 7 oktober thuis tegen Nuvoc 3. Het duel in sporthal 't Brugeind in Meerlo begint om 19.00 uur.

ADC te sterk voor ActiveRooy

ADC - ActiveRooy 3-1. Setstanden: 18-25, 25-18, 25-15 en 27-25.

Urmond | Voor de volleyballers van ActiveRooy stond er zaterdagavond een uitwedstrijd met ADC uit Urmond op het programma. Na een flitsende start, ging de ploeg alsnog onderuit.

De middenmoter van de promotieklasse D trok de eerste set nog overtuigend naar zich toe met 18-25. Onder aanvoering van een goede servicereeks van Joris Arts en een goede pass van Leon Jacobs werd een ruime voorsprong opgebouwd. Enkele goede blokkeringen van Sef Teeuwen zorgden er verder voor dat de eerste set snel een prooi werd voor de gasten uit Venray.

Na deze eerste set stortte het spel van ActiveRooy als een kaartenhuis in elkaar. Van zowel de pass, de set up als de aanval bleef niets over. Ook de servicedruk zakte ver weg, waardoor de thuisploeg binnen kort tijdsbestek op een 2-1 voorsprong stond. In de vierde set werd de rug gerecht. Dat resulteerde in een kleine voorsprong. Na een strategische wissel aan Urmondse zijde schakelde de gastheren een tandje bij. De voorsprong verdween als sneeuw voor de zon, met een 3-1 nederlaag als resultaat. Volgende week wacht koploper VCE/PSV.