Tientallen kinderen kunnen niet wachten om van start te gaan.
Tientallen kinderen kunnen niet wachten om van start te gaan. Foto: Singelloop

'Singelloop groot Venrays feest'

Venray | De vierde editie van de Venrayse Singelloop is afgelopen zondag uitstekend verlopen. In totaal stonden er 1723 deelnemers aan de start van de verschillende disciplines. Dat waren er 278 meer dan een jaar eerder.

De eerste wandelaars stonden al om 09.40 uur aan de start van de wandeltocht over twintig kilometer. "Ons loopevenement heeft inmiddels bewezen een blijvertje te zijn op de activiteitenkalender", pr-man Michel Thomassen van het loopevenement. De wandeltochten krijgen een regionale uitstraling. Dat bleek volgens Thomassen ook uit het aantal voorinschrijvingen. "Dat aantal is met dertig procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Bijna 1.500 deelnemers hebben de afgelopen maanden gebruikgemaakt van de voorinschrijving."

In totaal verschenen er 821 deelnemers aan de start van de vijf en tien kilometer hardlopen, deden er 337 kinderen mee aan de kinderafstanden en de X-loop en liepen er 565 wandelaars een van de tochten. "Vooral de laatste groep is sterk groeiende in vergelijking met vorig jaar. We kunnen gerust stellen dat de Venrayse Singelloop Venray in beweging brengt."

Dit jaar lag de nadruk niet alleen op het sportieve element. De organisatie speelde gretig in op het vergroten van de sfeer. "We hebben enorm veel tijd en energie gestoken in het verhogen van de sfeer. Zo hebben drie muziekbands belangeloos opgetreden en zijn we gestart met de actie versier de singels of de straat." Daarnaast waren er ook nog optredens van Annabel van Casteren en Dizzy Dance.

De organisatie van de Venrayse Singelloop kiest ook ieder jaar een goed doel uit. Dit jaar was dat Stichting Leergeld. Deze stichting heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiƫle middelen. "Zij bieden kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar de kans om deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. "Denk daarbij aan meegaan op een schoolreisje of excursie." Na afloop van het evenement kon de organisatie van het loopevenement een cheque overhandigen van 4000 euro aan Stichting Leergeld.

De vierde editie van de Venrayse Singelloop werd een succes dankzij de inzet van alle vrijwilligers. Zonder hun steun is het evenement niet mogelijk. Zo'n 180 vrijwilligers zijn de afgelopen weken in de weer geweest om het evenement te organiseren. "We willen onze vrijwilligers dan ook hartelijk danken voor hun geweldige inzet en we hopen dat we volgend jaar opnieuw op hun inzet kunnen rekenen. Ook danken wij onze sponsoren, vrienden van en de gemeente Venray voor hun steun."

De Venrayse Singelloop staat ook voor 2018 weer op de agenda. De vijfde editie van het loopevenement wordt gehouden op zondag 7 oktober 2018.