Afbeelding
Foto:

Tax verliest leiding in NK

Berghem | Tijdens wedstrijden in Berghem (MON) heeft Juup Tax (Wanssum) de koppositie verloren tijdens het NK MX 2 junioren aan Luc van Thiel (Heesch).

Tax kwam als leider in de tussenstand naar Berghem met een voorsprong van vijf punten. In beide manches had hij een goede start en pakte de leiding. In de eindfase van de eerste manche viel hij na een valpartij terug van de eerste naar de derde plaats. In de tweede manche ging Tax al in de eerste ronde in de fout en viel terug naar een achtste plaats.

Hierna reed hij nog sterk terug naar een tweede plaats achter dagwinnaar Luc van Thiel. Met nog twee wedstrijden te gaan is Luc van Thiel de leider in het NK met 11 punten voorsprong op Tax. Op de derde plaats staat Mark van der Mierden (Oosterhout) op 85 punten van Tax. Als jongste deelnemer in deze klasse lijkt Tax hiermee bijna zeker van de tweede plaats in het NK en heeft hij nog steeds alle kans om het Nederlands Kampioenschap in deze klasse te veroveren.

Bij de quads inters behaalde Romé Huibers (Oirlo) een derde plaats in het dagklassement. Hij verzekerde zich hiermee van zijn derde Nederlands Kampioenschap op rij in deze klasse. Johan Gommans (Oirlo) deed met een vierde plaats goede zaken voor een podiumplaats in deze klasse. Gommans staat op een tweede plaats in de tussenstand voor het NK. Hij wordt op 1 punt gevolgd door Koen Janssen (Slijk-Ewijk). Met een voorsprong van 31 punten op de nummer 4 en 48 punten op de nummer 5 in de tussenstand mag Gommans hopen op het erepodium in deze klasse. Bij de quads nationalen haalde Wout Smits (Ysselsteyn) een tweede plaats in het dagklassement. Hij werd gevolgd door zijn broer Job Smits (Ysselsteyn) met een derde plaats.

Foto: Juup Tax (Wanssum) met achter zich Luc van Thiel (Heesch). Foto: Maycel de Bruijn.