Fleur Gevers (PSV Ysselsteyn) met haar paard Bailey in de klasse B paarden.
Fleur Gevers (PSV Ysselsteyn) met haar paard Bailey in de klasse B paarden. Foto: odB Fotografie

Paarden crossen door de bossen

Ysselsteyn | De jaarlijkse eventingwedstrijden van SGW Ysselsteyn werden afgelopen weekend weer gehouden. In de klasse DB pony's pakte Hieke Kreuzer van PC. St. Jan Merselo de eerste prijs met haar pony Hijker Forest Collin.

De eerste plek van Kreuzer was niet de enige ereplaats voor PC. St. Jan Merselo. Katelijne Philipsen pakte met Jumping Jewel de tweede plek in de klasse BC-B pony's. Bianca Enders van RV. Nobel Oostrum knokte zich met haar paard Elena naar de zevende plek in de klasse B paarden.

Sabine Franken, voorzitter van rijvereniging SGW en wedstrijdleider, baalde van de verregende zaterdag. "De wedstrijd heeft geen last gehad van het slechte weer, maar we hebben wel een stuk minder bezoekers gehad. De deelnemers zijn erg nat geworden. Dat heeft toch wel invloed op de sfeer. Ook het parkeren was erg moeilijk, veel wagens reden zich vast in de modder."

Gelukkig voor SGW Ysselsteyn was het op zondag een stuk beter weer. Dat leverde ook meer publiek op. Vera Grevelink, een van de deelneemsters, genoot met volop. "Dit is het mooiste wat er is. Ook de paarden vinden het fantastisch. Het is wel altijd een hele uitdaging." De deelnemers aan het evenement komen volgens Franken uit heel Nederland. "Deze samengestelde wedstrijden worden niet heel regelmatig georganiseerd. Dus de deelnemers aan deze wedstrijden moeten heel Nederland door. Deze wedstrijden zijn minder bekend dan dressuur en springen."

Foto door odD Fotografie. Op de foto Fleur Gevers (PSV Ysselsteyn) met haar paard Baily in actie in de klasse B paarden.