Judokampioenen voor Verhagen

Essen | Ruim 200 judoka's met een verstandelijke beperking streden zaterdag tegen elkaar in Essen, Duitsland. Het was een sterk bezet generaal oefentoernooi voor de wereldkampioenschappen in Keulen over drie weken.

De kampioenen zijn Jurgen van der Heijden (-100 kg), Ifeanyi Oguejiofor (-81 kg), Shurensly Verberne (-73 kg) en Kayligh Heerkinhuizen (-70 kg). Deze judoka's nemen ook deel aan het WK. Voor Rik Sijmonds en Ger-Jan Vlijm was er ook een eerste plaats in de lagere klasse. Jasper Holtackers (WK-deelnemer andidaat) werd tweede in de klasse -90 kg. Bonnie Hendriks en Marike Lensen werden tweede in hun klasse. Voor Ben Sijmonds was er een mooie derde plaats. Zondag stonden de aankomende talenten (valide judo) op de mat in Bergen. Robin van der Putten was te sterk voor zijn tegenstanders en werd kampioen. Nathan van Raay werd tweede en voor Lola Verheijen en Kenji Baars was er een derde plaats. De nieuwe talenten zijn in aantocht. De coaches Sjoerd en Bram Oudenhoven waren zeer tevreden over hun judoka's. Groepsfoto van de G-judoka's.

Van Leuven tweede

Swolgen | Na twee buitenlandse raceweekenden stond het circuit van Assen verleden week op het programma. Kevin van Leuven, die inmiddels derde stond in het kampioenschap, wilde maar wat graag de tweede plek overnemen.

Na nog wat kleine veranderingen aan de motor stonden er op de zaterdagochtend twee kwalificaties op het programma. Van Leuven kon constante snelle tijden rijden. Het leverde hem tevens een tweede startplek op. In de middag rond de klok van kwart over drie had hij een redelijke start bij de wedstrijd en kon hij de tweede plek handhaven. De koploper, Van Straalen, had een gaatje geslagen en Kevin van Leuven stelde alles in het werk om dit te dichten. Dit lukte hem, maar hij maakte helaas een kleine fout waardoor hij weer opnieuw op een halve seconde werd gezet. Dit was in de twee rondes die er nog restten niet meer te dichten en de Swolgenaar werd dan ook tweede. Kevin van Leuven: "We hebben de snelheid om mee te kunnen en dat doet goed. Een race van zes rondes is eigenlijk ook geen echte wedstrijd te noemen." Hij staat nu tweede in het kampioenschap. Op 14 oktober zijn de twee laatste races op het circuit van Assen. Dit is een geluidsdag, waardoor er geen ingekorte wedstrijden zijn. Entree is gratis. Voor meer info kijk op de fanpage van Kevin van Leuven.