Vergaderingen raadscommissies

De vergaderingen van de raadscommissie vinden plaats op 10, 11 en 12 oktober 2017. Alle vergaderingen vinden plaats in het gemeentehuis en zijn openbaar.

U kunt tijdens een commissievergadering uw mening naar voren brengen over een onderwerp dat op de agenda staat. Maar ook over een onderwerp in het taakgebied van de commissie. Wilt u inspreken? Meld u dan bij de griffie per e-mail griffie@venray.nl of bel via (0478) 52 33 33.

Commissie Wonen 10 oktober 2017, aanvang 19.30 uur

Raadsvoorstellen:

Evaluatie afval- en grondstoffenbeleid. Het doel om in 2015 maximaal 100 kg restafval te produceren in niet gehaald. De doelen voor kosten en service zijn wel gehaald. De afvalstoffenheffing daalde zelfs. De tevredenheid van de bewoners over de afvalinzameling is hoog.

Vaststellen bestemmingsplan Reparatie Diepeling 5 in Castenray. In het eerder vastgestelde bp stonden twee bouwvlakken weergegeven waardoor ook twee woningen gerealiseerd konden worden. Om deze ongewenste ontwikkeling tegen te gaan is het bp Reparatie Diepeling 5 in procedure genomen.

Vaststellen bestemmingsplan De Blakt 2017.

Uitvoeringsprogramma Energie 2018 t/m 2021. In 2030 wil de gemeente Venray een besparing realiseren van 37,5% op het totale energiegebruik in de hele gemeente ten opzichte van 2013.

Vaststellen bestemmingsplan Postbaan 10 in Wanssum. De bestaande pluimveehouderij wordt omgevormd tot een bedrijfsverzamelgebouw. De bedrijfswoning blijft bestaan.

Wro-rapportages bestemmingsplannen 2015-2017. Dit is een verslag over het gevoerde beleid bij de uitvoering van de bestemmingsplannen over ruim 2,5 jaar.

Bespreekpunten:

Adviesnota b. en w., inzake strategie en eerste uitgangspunten voor de implementatie van de Omgevingswet. Dit wordt kort toegelicht door de heer Huijs.

Voortgangsrapportage majeure projecten. Voor deze commissie gaat dat over Omgevingswet en Glasweb Venray.

Presentatie over Centrumvisie Venray 11 oktober 2017, aanvang 19.00 uur

Eind 2016 is de Centrumvisie Venray 2016 vastgesteld. Het aanjaagteam o.l.v. Rob van Leuven is van start gegaan met het uitvoeren van deze centrumvisie. De heer Van Leuven geeft deze avond een persoonlijke terugkoppeling op de bereikte resultaten. Iedereen is van harte welkom.

Commissie Werken en Besturen 11 oktober 2017, aanvang 19.30 uur

Raadsvoorstellen:

Presentatie 2e Bestuursrapportage door het managementteam. Deze rapportage geeft de stand van zaken aan van de plannen uit de Programmabegroting en hoe de gemeente er tot nu toe financieel voor staat.

Vaststellen BV-constructies en Good Governance Code. Al enige jaren is er discussie over enerzijds de uitgangspunten van het paracommerciƫle beleid en anderzijds het onderbrengen van horeca-activiteiten in BV's. Door in te stemmen met een drietal standpunten en een gedragscode wordt dit meer in balans gebracht. Na twee jaar wordt aan de gemeenteraad een evaluatierapport aangeboden.

Vaststellen actualisatie van de APV (Algemeen Plaatselijke Verordening). Er zijn diverse, meest wettelijke, wijzigingen aangebracht.Vaststellen Verordening dode gezelschapsdieren gemeente Venray.

Bespreekpunten:

Antwoorden op vragen die D66 gesteld heeft over de Veiligheidsregio Limburg Noord.

Structurele samenwerking met overlastboa's gemeente Gennep en Venray.

Voortgangsrapportage majeure projecten. Voor deze commissie gaat dat over Brukske, Greenport Venlo, Mgr. Goumansplein, Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum en toekomstvisie Haven Wanssum.

Commissie Leven 12 oktober 2017, 19.30 uur

Raadsvoorstellen:

Niet van toepassing

Bespreekstukken:

Rapportage Sociaal Domein 1e halfjaar 2017 en raadsinformatiebrief van 31 juli en 18 september jl. Er wordt inzicht gegeven in de maatschappelijke effecten (zelfredzaamheid). Op hoofdlijnen wordt een toelichting gegeven op de omvang van de hulpverlening en de inzet van de financiƫle middelen en risico's.

Voortgangsrapportage majeure projecten. Voor deze commissie gaat dat over Cultura Venray / Kunstencentrum Jerusalem