Informatiebijeenkomst N270

Op maandag 9 oktober 2017 vindt er in het gemeentehuis van Venray om 19.00 uur een algemene informatiebijeenkomst over de herinrichting van de N270 Via Venray plaats. Iedereen is daarbij van harte welkom.

Tijdens de informatiebijeenkomst leggen gedeputeerde Eric Geurts (Mobiliteit), wethouder Jan Loonen en leden van het projectteam (Provincie Limburg en de gemeente Venray) uit wat de stand van zaken is rond de herinrichting van de N270 Via Venray. Kijk voor meer informatie op www.venray.nl.

Inzameling grofvuil

Heeft u grofvuil zoals oude meubels, huisraad of vloerbedekking? Deze kunt u elke 2e dinsdag van de maand tegen betaling laten ophalen door de Firma Maessen Recycling. Op 10 oktober vindt de volgende inzameling op afroep plaats. Maak hiervoor een afspraak met Firma Maessen Recycling via telefoonnummer (0478) 51 31 00.

Venray stopt met Overval App

De zeven Limburgse gemeenten, waaronder Venray, stoppen na 3,5 jaar met de Overval App. De gemeenten constateren dat er bij ondernemers te weinig animo voor de app is en dat de Overval App de afgelopen drie jaar geen enkele keer is gebruikt.

Eind 2013 zijn de gemeenten Heerlen, Kerkrade, Maastricht, Sittard-Geleen, Roermond, Venray en Weert gestart met een proef voor 3 jaar met de Overval App. Hiermee hoopten de gemeenten samen met de ondernemers bij te kunnen dragen aan de strijd tegen overvallers.

Nu na 3,5 jaar constateren de gemeenten dat het aantal ondernemers dat zich hiervoor heeft aangemeld laag is. In alle zeven gemeenten hebben zich in totaal 724 bedrijven aangemeld, terwijl rond de 7.000 bedrijven het aanbod hebben gehad om deel te nemen aan de proef. Ook is de Overval App geen enkele keer gebruikt is in de afgelopen jaren.

Dit is voor de gemeenten reden om de proef niet voort te zetten en met de ondersteuning van de Overval App te stoppen. Application Builders, het bedrijf dat de Overval App nu beheert, heeft aangegeven dat de App nog tijdelijk kan worden gebruikt. Indien de gemeenten geen nieuw contract aangaan, wordt het gebruik van de App op termijn beƫindigd.

Indien u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met de gemeente Venray, 0478 523 333 of met Application Builders via info@overvalapp.nl

Werken aan goede zorg

Heeft u een chronische ziekte of beperking? Ervaart u beperkingen nu u ouder wordt? Of zorgt u voor iemand in uw omgeving als mantelzorger? Vanuit de gemeente zijn wij benieuwd hoe het met u gaat. Breng uw eigen situatie in beeld en vul twee keer per jaar de online vragenlijst van Mijnkwaliteitvanleven.nl in.

Door de veranderingen in de zorg zijn wij als gemeente verantwoordelijk voor de ondersteuning en dienstverlening aan een grotere groep inwoners. Welke impact hebben de veranderingen in de zorg op uw leven? Als wij dit weten, kunnen we onze nieuwe rol en taken beter uitvoeren. Mijnkwaliteitvanleven.nl helpt ons daarbij. Kijk voor meer informatie op www.venray.nl.