Dansers met Wethouder Jan Loonen, René Duijkers, Myrna van Rens en Bas Linssen.
Dansers met Wethouder Jan Loonen, René Duijkers, Myrna van Rens en Bas Linssen. Foto: Gemeente Venray

Danshuis Venray starter van het derde kwartaal

Danshuis Venray is gekozen tot Starter van het Kwartaal 2017. Myrna van Rens is danseres en danslerares. Met haar eigen nieuwe bedrijf wil ze zich vooral gaan richten op de danskunst die niet alleen over dans gaat, maar vooral ook over kunst.

Na de overgang van het kunstcentrum naar Cultura is het dansonderwijs gebleven maar was er ook gelegenheid om dansen op een heel andere manier in te zetten, dansen vanuit een kunstzinnig oogpunt in plaats van dansen voor de sport of als prestatie.

Dans-Kunst

Danshuis Venray verbindt door middel van kunstonderwijs. Wanneer kunst wordt ingezet in
het onderwijs, krijgt de verbeelding een kans. Dit zorgt voor meer samenwerking, empathie en begrip voor elkaar. Naast de danscursussen is Danshuis Venray de samenwerking aangegaan met Cultuurpad, Sportimpuls, Cultura Venray en met diverse verenigingen.

Op eigen benen

"Op eigen benen staan als ondernemer is misschien voor Myrna nog wel moeilijker als op eigen benen dansen. Dat is precies de reden waarom we de Starter van het Kwartaal in het leven hebben geroepen", zegt wethouder Jan Loonen. "Zij is een van de mensen die zelfstandig nu als ondernemer haar passie uitdraagt. Dat willen wij graag een podium bieden ."

Ook meedoen?

Met de verkiezing van de Starter van het Kwartaal willen de initiatiefnemers, gemeente Venray, Rabobank Horst Venray en het Venrays Ondernemers Platform, startende ondernemers een steuntje in de rug geven. Bovendien dingt de winnaar mee naar een prijs van 1.000 euro voor de Starter van het Jaar. Ook meedoen? Meer informatie staat op
www.venray.nl/ondernemers.

JOGG-gemeentebord naar Oostrum

Kinderen laten opgroeien in een gezonde omgeving met een gezonde leefstijl, dat is het doel van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). De komende twee maanden zetten de dorpsraad van Oostrum, Puur Counselling & Diëtetiek en SV Oostrum zich gezamenlijk in voor gezond eten en meer bewegen in Oostrum. Op 20 september ontvingen zij hiervoor het JOGG-gemeentebord.

Venray Beweegt

Jongeren op gezond gewicht (JOGG) is onderdeel van Venray Beweegt. Venray Beweegt brengt inwoners van Venray in beweging. Elke twee maanden krijgt een andere organisatie de kans om aandacht te geven aan hun acties om jongeren op gezond gewicht te krijgen en te houden. Nu is het de beurt aan de organisaties in Oostrum.

Acties in Oostrum

In Oostrum zijn er al verschillende actie uitgevoerd. Zo is er een gezond tintje gegeven aan de Koningsloop van 2017 en wordt de komende tijd bekeken of het aanbod in de sportkantine uitgebreid kan worden met gezonde en lekkere keuzes. Ook staat het thema gezondheid op de agenda van festiviteiten als Sint Maarten, sinterklaas en carnaval.

                

Meedoen aan de estafette

Iedereen die geïnteresseerd is om aan te haken, kan deelnemen aan de JOGG-estafette. Wilt u zich aanmelden of meer informatie? Stuur dan een mail aan info@venraybeweegt.nl.

Eerste Venrayse Vrijwilligersmarkt succesvol

Zaterdagmiddag 16 september vond de eerste Venrayse Vrijwilligersmarkt plaats. Het doel was het samenbrengen van vraag en aanbod van vrijwilligerswerk. Vanwege het succes is er besloten om ook in 2018 de Vrijwilligersmarkt te organiseren.

De organisatie van de markt was in handen van Match voor Vrijwilligers, Synthese Welzijn, Gemeente Venray en Vitaal Kapitaal Limburg. Ruim 30 organisaties uit onder andere de zorg- en welzijnssector, jeugdorganisaties en natuur- en cultuurorganisaties presenteerden zich. De deelnemers zijn bijzonder enthousiast over de markt. Er zijn vele nieuwe contacten gelegd met nieuwe en potentiele vrijwilligers en vertegenwoordigers van organisaties die in hetzelfde 'werkveld' actief zijn.

De organisatie bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd om de eerste Venrayse Vrijwilligersmarkt tot een succes te maken!