Venray presenteerde zich in 2014 voor de eerste keer in het Venray Bloeit Paviljoen.
Venray presenteerde zich in 2014 voor de eerste keer in het Venray Bloeit Paviljoen. Foto: archief Peel en Maas

Venray Paviljoen op Hiltho

Lifestylebeurs Hiltho in Horst aan de Maas bestaat in 2017 50 jaar. De jubileumeditie gaat van start op vrijdag 6 oktober en duurt tot en met woensdag 11 oktober. Evenals drie jaar geleden presenteren de lokale ondernemers van Venray zich in het Venray Bloeit Paviljoen.

Met ruim 360 standhouders is de Hiltho op voorhand al een succes. Met 33 deelnemers uit de gemeente neemt Venray bijna tien procent van de deelnemers voor haar rekening. Ze zijn te bewonderen in het speciale Venray Bloeit Paviljoen. Andre Tonen, voorzitter van Venray Bloeit, nam in 2014 samen met Maja Kateman het initiatief om de Venrayse ondernemers onder te brengen in een gezamenlijk paviljoen. "De achterliggende gedachte was dat de ondernemers ieder hun eigen product presenteren, maar daarnaast zich samen profileren als ondernemers in de gemeente Venray." Dertig ondernemers bevolkten toen het Venray Bloeit Paviljoen. Het initiatief was daarmee meteen een schot in de roos. Vanaf vrijdag staan 33 Venrayse standhouders in het paviljoen. "Het is vergelijkbaar met de eerste editie dat we ons samen presenteerden. Daarmee zijn we enorm tevreden", aldus Tonen. Venray laat in het paviljoen een dwarsdoorsnede zien van de bedrijvigheid in de gemeente. Van een reisbureau, een atelier voor het maken van sieraden, meubels, horeca tot en met een opticien, logeerhuis Kapstok en een uitvaartonderneming. "Een enorme diversiteit aan ondernemers. Daarnaast zorgen Goesting en TOF op ons eigen horecaplein voor een hapje en een drankje."

Het Venray Bloeit Paviljoen onderscheidt zich van de andere standhouders door een sfeervol paviljoen met een mooi lichtplan en een dak dat geen licht doorlaat. "Het brengt op een bepaalde manier sfeer tijdens alle beursuren. Of iemand nu 's middags of 's avonds komt, het licht en de sfeer blijven hetzelfde. We hebben bewust gekozen om het paviljoen net dat beetje meer cachet te geven. Zo is er ook een meetingroom waar bezoekers doorlopend met foto's en filmbeelden een impressie krijgen van Venray als gemeente waar het goed toeven is." De doelstelling blijft gelijk aan drie jaar geleden. "Als Venray Bloeit willen we Venray in de regio promoten. Laten zien wat we in huis hebben. Mensen te verleiden om naar onze gemeente te komen. Om te wonen en werken, maar zeker ook om te shoppen en te recreƫren. Alle ondernemers promoten hun producten en samen zetten we Venray op de kaart."

De deelnemende Venrayse bedrijven zijn:

Stagecrew, Ropo Timmerwerken, Zongarant, In2Sound, Sep Peeters, Creemers BV uitvaartverzorging, Ewalts orthopedie, WOW ballonnen, TrPV/VVV, Hout en Vorm, AZS Nederland, SNS, Schouwburg Venray, Roojboek, Vice Versa, Stichting Kapstok, Jeeco Atelier, ICU Media, Betonlook Creations, Kusters 2.0, Hekwerkland, Mijling Optiek, Skincare Infinity, Gastrobar Tof, Goesting, Oma's Kip/Beau Visage, Martens Systems, Green Drive, Mineraalverf.nl, XBI en Iworks Smartphone Repair.