Terecht verlies voor Ysselsteyn

Merefeldia-Ysselsteyn 2-1 (0-0).

Doelpunt: Frank Jespers.

NEDERWEERT | Ysselsteyn verloor op bezoek bij Merefeldia in Nederweert met 2-1 in de derde klasse C.

De Midden-Limburgers waren een maatje te groot voor de Ysselsteynse promovendus. In de eerste helft kon het team van trainer Ruud Jenneskens de thuisclub nog enigszins bijbenen. De bezoekers kregen zelfs de beste kansen om de score te openen. Voetballend was Merefeldia op alle fronten beter zonder overigens echt uitgespeelde kansen te krijgen. Al moest de paal vlak voor rust redding brengen voor de Ysselsteyners.

Na de thee kreeg Ysselsteyn het alsmaar lastiger. Met het nodige kunst- en vliegwerk werd het doel nog lang schoon gehouden. Conditioneel is Ysselsteyn vaker in het voordeel, maar Merefeldia deed qua uithoudingsvermogen niet onder. Tien minuten voor tijd nam Ysselsteyn zowaar de leiding. De vlag ging omhoog toen Frank Jespers, randje buitenspel, alleen op het doel afging. De arbiter liet doorgaan en Jespers omspeelde de keeper en scoorde de 0-1. Ondanks alle protesten van de thuisclub bleef de scheidsrechter bij zijn beslissing en keurde de treffer goed.

Lang kon Ysselsteyn niet genieten van de voorsprong want nauwelijks twee minuten later was de stand alweer gelijk. Uit een makkelijk gegeven vrije trap werd de 1-1 binnengekopt. Vlak voor tijd moesten de Ysselsteyners definitief buigen want Merefeldia greep op de valreep de verdiende 2-1 winst.

Venray heeft te weinig keepers

VENRAY | Venray begon het seizoen met vier doelmannen voor de selectie. Daar zijn er nu nog twee van over: Dirk van Enckevort en Sam Stiphout.

Nadat Jordy Strumpen tijdens de voorbereiding al afhaakte, is ook Roy Oomen vertrokken.

De uit Sevenum afkomstige keeper, die overkwam van VVV, miste de motivatie.

Verlies voetbalsters Venray

FC Gelre-Venray 6-2 (3-1). Doelpunten Venray: Marieke Janssen en Anne Hegger.

Wehl | De voetbalsters van Venray verloren zondagmiddag in de hoofdklasse van FC Gelre. In Wehl gingen de gasten geflatteerd met 6-2, na een 3-1 ruststand, onderuit.

Breekpunt in de wedstrijd was de 4-2 voor de thuisploeg, die volgens Venray in buitenspelpositie werd gescoord. Daarna was het verzet van de gasten gebroken en voerde FC Gelre de score verder op. Voor de rood-witten scoorden Marieke Janssen en Anne Hegger (strafschop) de doelpunten. Venray ontvangt op zondag 8 oktober Trekvogels.

Het duel op sportpark De Wieën begint om 12.00 uur.

Nipte nederlaag De Peelkorf

Spes-De Peelkorf 12-11 (7-5). Doelpunten De Peelkorf: Marly van Asten (3x), Rachèl van Meijel, Tina Janssen en Eline Claessens (allen 2x), Lisa Verlijsdonk en Linda Verlijsdonk.

Milsbeek | De Peelkorf ging zondag in de topklasse onderuit tegen Spes. De ploeg uit Ysselsteyn verloor in Milsbeek nipt met 12-11, na een 7-5 stand bij de rust.

Ook in de tweede helft kon De Peelkorf de thuisploeg goed bijbenen, maar ondanks het goede spel bleven de gasten puntloos. De Peelkorf leek in de tweede helft, na vier scores op rij, zelfs even op voorsprong te komen. Dit was echter voor korte duur, want Spes wist via een vrije bal de thuisploeg weer op gelijke hoogte te brengen. Daarna was Peelkorf weer de eerste die een kans wist te benutten, al had Spes daar weer snel een antwoord op.

Vlak voor tijd was de stand gelijk (11-11), maar in de laatste twee minuten van de wedstrijd wist Spes via een wegtrekbal alsnog het winnende doelpunt te maken: 12-11.

De Peelkorf speelt op zondagmiddag 8 oktober thuis tegen DDW. Het korfbalduel op sportpark De Vlies in Ysselsteyn begint om 13.30 uur.

Oranje Wit in slotfase onderuit

Altior - Oranje Wit 12-11 (3-7). Doelpunten: Janne Gellings (4), Steffie van Rooij (2), Aniek Drabbels (2), Mandy Litjens, Dionne Drabbels en Maureen Drabbels.

Oranje wit verloor zondag in de hoofdklasse tegen het altijd lastige Altior. De gasten uit Leunen begonnen sterk aan de wedstrijd en de eerste aanval leverde direct een doelpunt op. Oranje Wit verdedigde goed en maakte het de tegenstander erg moeilijk om tot scorente komen. In de aanval wist Oranje Wit goede kansen te creëren en daarmee ook tot score te komen. Halverwege de wedstrijd werd er gepauzeerd met een 3-7 voorsprong.

Oranje wit speelde echter niet sterk na de rust. Het team uit Heeswijk-Dinther wist de achterstand te verkleinen naar twee doelpunten. De korfbalsters uit Leunen waren in die fase minder scherp in hun spel en in de aanval lukte het nauwelijks om nog tot score te komen. Altior daarentegen maakte de kansen af en wist langszij te komen en in de slotseconden pakte de thuisploeg alsnog de nipte winst. Na vijf wedstrijden neemt Oranje Wit een gedeelde derde plek in op de ranglijst. Komende zondag speelt Oranje Wit tegen de koploper ODC uit Ommel. De wedstrijd begint om 13.00 uur op sportpark 't Klaverblad in Leunen.