Oostrum sterk uit de startblokken

Resia-Oostrum 1-4 (1-2).

Doelpunten: Joep Cornelissen, Kees Gommans (2x) en eigen doelpunt.

WELLERLOOI | Oostrum won ook het tweede competitieduel in de vierde klasse E. In Wellerlooi klopte de ploeg van trainer Ron Spruit Resia ruim met 1-4.

De Oostrumse koploper is de enige ploeg in 4E met de maximale score van zes punten uit twee duels. Joep Cornelissen schoot de rood-witten al na vier minuten aan de leiding: 0-1. Na een halfuur verdubbelde Kees Gommans de voorsprong. Uit een afgeslagen bal na een hoekschop haalde Gommans doeltreffend uit: 0-2. Resia wist even later de aansluitingstreffer te scoren na goed voorbereidend werk van ex-Venraynaar Maik Michiels op de vleugel: 1-2.

Een kwartier na rust verruimde Kees Gommans de marge weer. Uit een steekbal van Marwin Hermans kon Gommans alleen op het doel afgaan en hij rondde de kans koeltjes af: 1-3. In de 80e minuut viel de 1-4 toen een Resia-verdediger, onder druk van Chris Wilschut, zijn eigen doelman passeerde.

Leunen pakt punt in Hegelsom

Hegelsom-Leunen 1-1 (0-1).

Doelpunt: Thomas Litjens.

HEGELSOM | Leunen speelde in de vierde klasse E met 1-1 gelijk op bezoek bij promovendus Hegelsom.

De openingsfase was voor de thuisploeg maar gaandeweg werd Leunen voor rust steeds sterker. De oranje-witten kwamen na ruim een halfuur op voorsprong. Uit een corner schoot aanvoerder Thomas Litjens bij de tweede paal de 0-1 binnen. Leunen kreeg kansen om de voorsprong uit te breiden.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en trok Hegelsom het initiatief naar zich toe. De gelijkmaker viel al snel, eveneens uit een hoekschop. De teruggelegde bal werd vanaf achttien meter binnengeschoten: 1-1. In de slotfase kreeg Leunen het nog lastig. Trainer Vincent van Sambeek had al drie keer gewisseld toen Frank Gielens geblesseerd raakte. Gielens bleef weliswaar binnen de lijnen, maar hij kon weinig meer uitrichten. Toch wisten de oranje-witten het slotoffensief van de thuisploeg te weerstaan.

SV United verrast Montagnards

Montagnards-SV United 0-3 (0-1).

Doelpunten: Rik van de Pasch, Michal Kolodziejski en Stef Kersten. Rode kaart: Michal Kolodziejski (SV United) vanwege wegduwen tegenstander.

BERGEN | SV United boekte met Wanssumse kermis een verrassende 0-3 uitzege op ex-vierdeklasser Montagnards in de vijfde klasse E.

"De overwinning is volledig verdiend. We hebben weinig kansen weggeven", zei trainer Fenne Smits. Uit een goede aanval van achteruit namen de bezoekers na 25 minuten de leiding. Michal Kolodziejski trok de bal voor en Rik van de Pasch zorgde voor de afronding: 0-1.

Montagnards hanteerde vooral de lange bal en daar wist SV United wel raad mee. Na een uur ging Michal Kolodziejski op snelheid door de defensie: 0-2. Een kwartier later was de strijd definitief beslist. Na weer een goede actie legde Kolodziejski de bal terug op Stef Kersten die de 0-3 binnenschoot. Een domper was dat de Poolse aanvalsleider vlak voor tijd de rode kaart kreeg. Kolodziejski duwde een tegenstander weg die op zijn voet ging staan. Hij is daarvoor voor twee duels geschorst.