Lei Potten uit Ysselsteyn
Lei Potten uit Ysselsteyn Foto:

Uitreiking 't Silveren Swaentje

Ysselsteyn | Lei Potten uit Ysselsteyn krijgt zaterdag 28 oktober tijdens een besloten bijeenkomst in de Smelehof te Ysselsteyn 't Silveren Swaentje uitgereikt.

Lei Potten krijgt deze periodieke aanmoedigings- en waarderingsprijs voor zijn inzet voor en het verbreiden van Ysselsteyns en Venrays cultureel en historisch erfgoed. Het bestuur van 't Silveren Swaentje hoopt dat Lei Potten zich hiervoor nog vele jaren kan en wil inzetten.

Foto: Pie Noten.


Fantastique

Overloon | Fanfare Vriendenkring uit Overloon presenteert op zondagmiddag 15 oktober, met medewerking van sopraan Catharina Jansen en het Venrays mannenkoor Concours Fantastique.

Fanfare Vriendenkring uit Overloon viert dit jaar het 110-jarig bestaan en houdt daarom een eigen concertconcours. De bezoekers kunnen genieten van een orkest dat al jaren uitkomt in de 1e divisie. Tijdens dit concert wordt het orkest beoordeeld door een driekoppige vakjury en wordt bepaald of zij de komende jaren mogen blijven uitkomen in deze divisie. Het concert is een unicum omdat dit orkest niet kiest voor een door de bond vastgestelde dag en locatie waarbij een tiental orkesten na elkaar spelen. Fanfare Vriendenkring heeft echter zelf de datum, locatie en het programma bepaald. In schouwburg Venray wordt op 15 oktober een breed programma van fanfare- en koormuziek gepresenteerd. Onder leiding van dirigent Geert Mooren speelt de Fanfare twee muziekstukken, die speciaal zijn gecomponeerd voor dit type orkest. Tijdens de uitvoering voeren de muzikanten het publiek mee door het verhaal van de componist. De aanwezigen kunnen zich laten meevoeren op muziek die geïnspireerd is op de rivier Rubicon en het emotionele New life ervaren. Bij één van deze werken, wordt een zangpartij vertolkt door sopraan Catharina Jansen uit Nijmegen. De tweede helft van het concert wordt ingevuld door het Venrays mannenkoor. VMK bestaat uit meer dan honderd zangers. Tijdens dit optreden staan met name Engelstalige nummers als No more Sorrow, Low down the Chariot en Cecilia op het programma. Naast het gehele koor, gaan enkele ensembles van het VMK, en wel GZN, VET en Per Caso deelnemen aan dit concert. Kaarten zijn te bestellen via www.schouwburgvenray.nl of www.venraysmannenkoor.nl.