De dames van Venrode repeteren wekelijks voor de voorstellingen in november.
De dames van Venrode repeteren wekelijks voor de voorstellingen in november. Foto: Henk Lammen

"We zijn geweldig!"

Venray | Popkoor Venrode brengt op vrijdag 17 en zaterdag 18 november de musical Hair op de planken van Schouwburg Venray.

Wie kent het niet deze legendarische musical met zijn onvergetelijke songs. Venrode Voices brengt je terug naar de tijd van flower power, vrije liefde en de Vietnamoorlog. Je gaat naar New York in de jaren zestig met de jonge Berger en zijn vriendengroep hippies waar plattelandsjongen Claude zich bij aansluit. Ze zetten zich af tegen de verstikkende greep van de maatschappij en strijden voor vrede, vrije liefde en antiracisme. Venrode Voices brengt de productie in een geheel eigen versie. "Hair stond tien jaar geleden al bij ons in de picture", zegt dirigent Max Smeets. "De dames hadden toen echter nog niet de flair die ze nu wel hebben. Vandaar dat Hair nu op ons programma staat."

De koorleden genieten op voorhand al van de uitvoeringen. "Voor heel veel mensen zal het een herbeleving zijn. Zeker voor de oudere generatie, maar ook voor de jeugd. Jongeren kennen de liedjes uit Hair ook. Het wordt een vloed van herkenning", zegt koorlid Ine Verstralen. "De liedjes zijn prachtig, iedereen kent ze. Ik denk dat de hele zaal gewoon meezingt. Waarom de mensen moeten komen kijken? We zijn gewoon geweldig", vult Marjo Weijers lachend aan.

Via het Youtube-kanaal van Peel en Maas is een sfeerimpressie van een repetitieavond te zien.