Geflatteerd verlies voor SSS'18

SSS'18-Rhode 0-3 (0-1).

SSS'18: Massop; Wijenberg (46. Rutten), Janssen (89. Aben), Venhuizen en Kuenen; Voesten, Lucassen en Botden; Luydens, Verlinden en Beckers (60. Hendriks).

OVERLOON | SSS'18 ging in de eerste thuiswedstrijd met 0-3 onderuit tegen Rhode in de tweede klasse H. De Overloners moesten aantreden zonder Teun van Bree die een week eerder met twee treffers Volharding vloerde.

Vanwege zijn werk kan Van Bree minder trainen en heeft daarom een stapje teruggedaan. Trainer Ruud Vermeer kon weer beschikken over Koen Verlinden die vanwege een enkelblessure vrijwel de gehele voorbereiding miste. Verlinden nam de plaats van Teun van Bree in de spits over. De andere tien spelers stonden ook in de derby tegen Volharding aan de aftrap. Aanvaller Bas Joosten is vanwege een hamstringblessure nog niet inzetbaar en ook Koen van Bree zit in de lappenmand.

Na een klein halfuur werden de Overloners verrast door een counter van de ploeg uit Sint Oedenrode: 0-1. De bezoekers kregen voor rust twee kansen waarvan er een werd benut. Na de gelijkopgaande eerste helft joeg SSS'18 na de pauze op de gelijkmaker. Koen Verlinden, die steeds beter op toeren kwam, had pech toen hij de lat trof. De topschutter van de Overloners miste nog wedstrijdritme. Een kwartier voor tijd, terwijl de gelijkmaker in de lucht hing, viel randje buitenspel de 0-2. De strijdende thuisploeg probeerde nog iets terug te doen maar het zat niet mee. Het effectievere Rhode kwam vlak voor tijd nog op 0-3. "Wat vorige week tegen Volharding allemaal meezat, dat zat nu tegen", zei trainer Ruud Vermeer. "Voor de 0-2 hadden we een goede fase waarin we gelijk hadden kunnen maken. We hebben keihard gewerkt maar Rhode bleef met twee snelle jongens voorin toch steeds gevaarlijk." Vlak voor tijd was er nog een tegenvaller voor de Overloners. Boegbeeld Wout Janssen moest met een ogenschijnlijk fikse enkelblessure uitvallen.


Late gelijkmaker van SVOC'01

Kronenberg-SVOC'01 1-1 (1-0).

Doelpunt: Danny Houwen.

KRONENBERG | SVOC'01 kwam pas in de slotfase op gelijke hoogte met Kronenberg (1-1) in de vijfde klasse E.

SVOC'01 startte goed maar gaandeweg nam de thuisclub het initiatief over. Dat kwam omdat het spel van de tricolores steeds slordiger werd. Vlak voor de pauze nam Kronenberg de leiding: 1-0. In de slotfase drongen de tricolores steeds meer aan. Rob Houwen had pech toen zijn schot via de binnenkant van de paal terug het veld insprong. Even later was zijn broer wel succesvol. In de 87e minuut scoorde Danny Houwen uit een scrimmage de verdiende 1-1.