Volharding de gelukkige winnaar

TGG-Volharding 0-1 (0-0).

Doelpunt: 71. Marc van Rens 0-1.

Volharding: Vullings; Janssen, Gerrits (80. Stevens), Kessels en Albers; Beurskens, Evers en Verstegen; Tissen (60. Schepens), Blenckers en Brouwer (60. Van Rens).

DEN BOSCH | Volharding heeft zich in Den Bosch tegen TGG knap hersteld van de 0-2 thuisnederlaag tegen SSS'18 in de ouverture in de tweede klasse H. In een open duel met veel kansen voor beide doelen trokken de Vierlingsbekers nipt aan het langste eind: 0-1.

Trainer Sjoerd van der Coelen was ontevreden over het optreden van zijn ploeg in de derby tegen SSS'18. Hij liet tegen TGG drie andere spelers in de beginopstelling starten. Roel Gerrits en Jip Verstegen, die beiden de drie bekerduels door een schorsing misten, keerden terug in de basis. Evenals aanvaller Rick Tissen. Dat ging ten koste van Marc van Rens, Jeroen Schepens en Job Stevens.

Daarnaast schoof Wouter Evers door naar het middenveld waardoor er centraal achterin een plek vrijkwam voor Roel Gerrits. Mark Blenckers schoof op zijn beurt door naar de spitspositie.

Het spel golfde op en neer. De beste kansen waren voor de thuisploeg. Maar de uitblinkende doelman Job Vullings hield de Vierlingsbekers op de been. De sluitpost maakte wel acht of negen kansen van de Bosschenaren onschadelijk. Aan de overzijde wist ook Volharding enkele keren gevaar te stichten. Maar doelpunten bleven lang uit. Na een uur paste Van der Coelen een dubbele wissel toe. Marc van Rens en Jeroen Schepens namen voorin de plaatsen in van Tim Brouwer en Rick Tissen. Uitgerekend beide invallers stonden even later aan de basis van de enige en winnende treffer. Het schot van Jeroen Schepens leek voorlangs te gaan. Marc van Rens reageerde attent en prikte de bal in het doel: 0-1.

TGG ontketende nog een slotoffensief maar Volharding bleef overeind. In de omschakeling wisten de Vierlingsbekers nog soms gevaarlijk uit te breken. Uiteindelijk stapte Volharding als meest gelukkige ploeg winnend van het veld. "Een gelijkspel was een meer terechte uitslag geweest", gaf Sjoerd van der Coelen grif toe.


Sporting kansloos

Sambeek-Sporting ST 7-0 (3-0).

SAMBEEK | Sporting ST had heel weinig in de brengen op bezoek bij Sambeek in de vijfde klasse E.

De Brabanders waren een klasse beter en wonnen met 7-0. De uitslag had nog wel hoger kunnen uitvallen, maar keeper Peter Cox verweerde zich goed in het Sporting-doel. Vanaf het beginsignaal kwam Sporting onder stevige druk te staan. De openingstreffer viel na 25 minuten. Daarna was er geen houden meer aan en halverwege leidde Sambeek met 3-0. Na de pauze kwamen er nog vier treffers bij.