Lichtprocessie

Venray | Op zaterdag 14 oktober wordt er een lichtprocessie naar de Lourdesgrot in Venray gehouden.

Wie in de processie de deken en misdienaars wil volgen, kan achter in de kerk een kaars kopen. De processie vertrekt na de heilige mis van 19.15 uur en al biddend gaat het dan naar de Lourdesgrot. De schutterij gaat voorop. De weg vrij banen en de volgers beschermen, dat is haar taak. Bij aankomst bij de Lourdesgrot gaat deken Smeets voor in het Marialof. Samen met de aanwezigen worden er dan Marialiederen gezongen. Daarna gaat het terug naar de kerk waar de processie ontbonden wordt. Iedereen is van harte welkom, met zijn eigen intenties, zorgen en verdriet om kracht te vragen op deze avond.

Beukfeest

Vierlingsbeek | De 28e editie van het Beukfeest vindt plaats op zaterdag 7 oktober In Gryphus in Vierlingsbeek met in de hoofdrollen de metalbands Altar, Dead End en Carrion.

Hoofdgast is de band Altar. Dit vijftal is sinds begin jaren '90 samen met Pestilence, God Dethroned en Gorefest een van de grondleggers van de Nederlandse deathmetal. Op dit moment is Altar bezig met het zesde album. Dead End heeft op zijn eigen manier inbreng gebracht aan de deathmetalweerld van eind jaren '80/begin jaren '90. Het vijfkoppige gezelschap Carrion komt uit Belgiƫ. Gryphus is geopend vanaf 20.30 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.gryphus.nl.