Afbeelding
Foto:

Adelbert Venray: lezing Bert Keizer

Venray | Adelbert Venray houdt op maandag 9 oktober om 19.30 uur, voorafgaande aan de algemene ledenvergadering, de tweede lezing van dit seizoen in het Odapark.

Spreker is arts en filosoof Bert Keizer, en de titel van zijn voordracht luidt Tumult aan de uitgang, enkele aspecten van sterfelijkheid. Keizer werd geboren in 1947 in Amersfoort. Na de middelbare school werkte hij bij Philips in glasresearch. Daarna woonde hij in Engeland waar hij filosofie studeerde aan Nottingham University. Na die studie keerde hij terug naar Nederland waar hij Geneeskunde studeerde aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn artsexamen werkte hij kort in Kenia. Tot 2015 werkte hij als arts in verpleeghuizen. Nu werkt hij voor de Levenseindekliniek. In 1994 debuteerde hij met Het Refrein is Hein. Vervolgens schreef hij de boeken Dokteren in Afrika, Ludwig Wittgenstein, de filosofische aspecten van neurochirurgie (Onverklaarbaar Bewoond), het libretto voor een opera over Alzheimer, een vertaling van de brieven van Emily Dickinson en meerdere bundels met columns en essays. Hij schrijft columns voor Trouw, Filosofie Magazine en Medisch Contact. Verder is hij bijdrager aan The Threepenny Review, een literair kwartaalblad in Berkeley USA. Introducés zijn welkom.


Peelmuseum

America | Het Peelmuseum aan de Griendtsveenseweg 69 in America is op zondag 8 oktober geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Een gids gaat vertellen over het werken en leven in en bij de Peel. Verder kan er onder meer een plaggenhut worden bekeken.