Vaker fietsongeval met 50-plussers

VENRAY | Ouderen zijn vaker betrokken bij een fietsongeval. Jaarlijks vinden in Venray ruim twintig fietsongelukken plaats. In 60 procent van de gevallen gaat het om 50-plussers.

Een 70-plusser is bij een op de drie fietsongevallen betrokken. Dat blijkt uit cijfers van de politie. inVENtief stelde vragen over de fietsveiligheid in de gemeente Venray. De lokale partij vraagt al langer aandacht voor overbodige en hinderlijke paaltjes op fietspaden, te smalle en of slechte wegen en het uitblijven van toezicht zoals in het centrum.

Verreweg de meeste ongevallen zijn geregistreerd op de Overloonseweg en Zwarteklef. Ook de Noordsingel, Westsingel, Zuidsingel en Oostsingel scoren hoog. De meest recente cijfers zijn nog niet bekend omdat 2016 nog niet in beeld is gebracht.

Er zijn enkele projecten om de verkeersveiligheid te verbeteren. Zo wordt de voorrangssituatie op de binnenring gewijzigd. Enkele kruispunten, zoals op de Julianasingel, zijn al aangepakt. Op de kruising Noordsingel/St. Jozefweg/Overloonseweg wordt een rotonde aangelegd. Daardoor kunnen fietsers de Noordsingel veiliger oversteken.