Den Hoebert: 150 arbeidsmigranten

VENRAY | In het voormalige gebouw van Gilde Opleidingen (Den Hoebert) wil de nieuwe eigenaar Jan Lucassen uit Well 120 tot 150 arbeidsmigranten huisvesten.

Dat kregen de zeventig buurtbewoners vorige week woensdag te horen tijdens een informatieavond. Architect Peter Loermans uit Bergen toonde bouwschetsen van het pand aan de Westsingel. Het zou gaan om de huisvesting van bouwvakkers uit Friesland die worden ondergebracht in 52 kamers.

Omdat arbeiders niet dagelijks op en neer kunnen rijden verblijven ze in Den Hoebert, kregen de aanwezigen te horen. Het is onbekend hoe lang het verblijf duurt. Twee appartementen met ieder twee slaapkamers worden beschikbaar gesteld aan mensen die direct woonruimte nodig hebben. De plannen zijn nog niet tot in detail uitgewerkt. Op veel vragen van sceptische omwonenden kon nog geen antwoord worden gegeven.

Loermans vertelde wel dat voor het gebouw drie bestemmingen zijn aangevraagd. Een hotelvergunning met logies, kantoren en sport. In het souterrain is een trainingsruimte die gehuurd wordt door Lesley Barents. Mogelijk komt er ook een opleidingswerkplaats voor uitzendkrachten die in de bouw gaan werken.