Jubilarissen SV Leunen

Leunen | SV Leunen heeft zeven jubilarissen gehuldigd vanwege hun vijftigjarig lidmaatschap.

Dit zijn Gerrit Michels, Thomas Weijs, Jan Theunis, Toon Weijs, Karel Arts, Jan Swinkels en Leo Reintjes. Uit handen van voorzitter Rob Hendrix ontvingen zij een oorkonde en een boeket.

Drie op een rij voor Jumpers'76

EBCG-Jumpers'76 55-76. Topscorers: Dirk Laurense 27 punten, Jorik Wulterkens (11) en Justin Gommans (10).

Geldrop | Ook de derde competitiewedstrijd werd een prooi voor de de basketballers van Jumpers'76. De Venrayse club speelde zaterdag in Geldrop tegen EBCG. Met al twee overwinningen op zak, vertrok Jumpers met veel vertrouwen naar Brabant. Jumpers kende weinig problemen tegen EBCG: 55-76.

Justin Gommans opende in het eerste kwart de score met een driepunter. Daarna pakte EBCG al snel een time-out, omdat de ploeg niet tevreden was over het spel. De onderbreking had niet veel resultaat, het eerste kwart was slordig van beide kanten. De enige speler die tijdens de openingsfase goed voor de dag kwam, was Mirko Antheunisse. Met een aantal sterke acties en rake vrije worpen zorgde hij voor dreiging en punten (10-16).

In het tweede kwart waren ook beide teams erg slordig, maar aan de bal was Jumpers effectiever. EBCG probeerde het Jumpers met zoneverdediging lastig te maken, maar Jorik Wulterkens maakte daar met twee rake driepunters een einde aan. Ruststand was 24-37.

Na rust kwam de thuisploeg sterk uit de startblokken. Dat hield de bezoekers scherp en de thuisploeg kwam in het derde kwart niet terug in de wedstrijd: 36-50. In het laatste kwart ging EBCG veel fouten en overtredingen maken. Daardoor kreeg Jumpers veel de vrije worp. Daar maakte de ploeg handig gebruik van. Na drie wedstrijden gaat Jumpers aan de leiding in de tweede klasse met zes punten.