Fotograferen landschappen

Geijsteren | IVN Geijsteren-Venray houdt op zaterdag 21 oktober een workshop landschapsfotografie.

Deze workshop onder leiding van Paul van Hoof start om 9.30 uur bij de parkeerplaats van de voormalige voetbalvelden van Geijsteren (Oostrumseweg 34). De kosten bedragen 20 euro voor leden van IVN Geijsteren-Venray en 30 euro voor niet-leden. Aanmelden voor 18 oktober via info@ivn-geysteren-venray.nl. Plaatsing is definitief zodra het bedrag is overgemaakt op NL36 RABO 0156.3203039 t.n.v. IVN Geijsteren-Venray o.v.v. landschapsfotografie 2017.

Landschapsfotografie is een van de meest toegankelijke en meest beoefende vormen van (natuur)fotografie. Toch is het maken van een goede landschapsfoto niet zo eenvoudig. Natuurfotograaf Paul van Hoof neemt de deelnemers mee in de wereld van de landschapsfotografie en geeft tips en trucs om betere landschapsfoto's te maken. Tijdens de workshop gaan deelnemers zelf aan de slag om foto's te maken in een mooie omgeving. Aan het eind van de workshop zijn ze in staat betere landschapsfoto's te maken en (hopelijk) gemotiveerd om zelf vaker op stap te gaan. Aan bod komen onder meer:· compositie, licht en belichting, gebruik verschillende brandpuntsafstanden en filters. De deelnemers dienen zelf mee te nemen: een camera (compact of spiegelreflex), statief en (voor zover in bezit) lenzen (zoomlens, groothoek, telelens) en accessoires (filters e.d.).


VieCuri trots op kwaliteit en veiligheid

Venlo | VieCuri Medisch Centrum heeft het vooraanstaande keurmerk van Joint Commission International (JCI) ontvangen voor de kwaliteit en veiligheid van zorg voor zijn patiënten. Ankie van Rossum, voorzitter Raad van Bestuur VieCuri: "Wij zijn enorm verheugd met deze toekenning en zullen met veel trots het 'JCI Gold Seal of approval' dragen."

De Joint Commission International (JCI) is een onafhankelijke organisatie die wereldwijd zorginstellingen toetst op de kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid. Anders dan bij andere kwaliteitskeurmerken draait het bij JCI vooral om de praktische zorg voor de patiënt. Om deze zorg te beoordelen, volgden de auditoren de 'reis' die patiënten in VieCuri maken; vanaf het maken van de eerste afspraak tot aan de nacontrole.

Tijdens de audit werd beoordeeld of VieCuri voldoet aan de hoge eisen van JCI aan kwaliteit en patiëntveiligheid, en vooral of dit in de praktijk wordt toegepast. Onder het motto 'tell me, show me' gingen de onderzoekers met veel verschillende medewerkers in gesprek. De medewerkers lieten zien hoe zij werken en lichtten toe waarom zij op die wijze te werk gaan. Ook patiënten werden betrokken bij de toetsing en bevraagd naar hun ervaring van de zorg bij VieCuri. Onder meer de medicatieveiligheid, voorlichting aan patiënten, beperking van het risico van infecties en correcte identificatie van patiënten werden onder de loep genomen. Daarnaast ook zaken als onderhoud van (medische) apparatuur, inrichting en beheer van de gebouwen en de kwalificaties van de zorgprofessionals. In totaal beoordeelde JCI het ziekenhuis op bijna 1200 meetbare elementen. In april van dit jaar vond de eerste audit plaats. Bij deze toetsing werd VieCuri door JCI geprezen omdat al aan ruim 95 procent van de normen werd voldaan. In september volgde nog een vervolgtoets op de laatste onderdelen. Hieruit volgde het geweldige eindoordeel dat VieCuri met vlag en wimpel voldoet aan de eisen van JCI. VieCuri is in Nederland het negende ziekenhuis wat deze accreditatie behaalt. Ankie van Rossum, voorzitter Raad van Bestuur VieCuri: "Ik ben heel erg trots op de professionals in VieCuri. Zij hebben de afgelopen twee jaar ontzettend hard gewerkt om goed voorbereid te zijn op de JCI-accreditatie. De onderzoekers van JCI hebben hen gecomplimenteerd over de enorme bevlogenheid. Onze patiënten kunnen er op rekenen dat we met deze passie en inzet, onze kwaliteit van zorg op basis van de JCI-normen, continu blijven verbeteren."


Bedrijven staan in het licht

Oirlo | Ondernemersvereniging Oirlo-Castenray houdt van vrijdag 13 tot en met zondag 15 oktober Bedrijven in het licht. Bedrijven die lid zijn van de ondernemersvereniging worden in de spotlight gezet. Basisschool Eigenwijs uit Oirlo neemt ook deel aan het evenement: de ondernemersvereniging heeft in samenwerking met basisschool Eigenwijs een projectweek opgezet met als thema Beroepen.

In de weken voorafgaand aan het evenement bezoeken de kinderen bedrijven, en ondernemers komen gastlessen verzorgen op school. Op donderdag 12 oktober gaan de kinderen de route door beide dorpen alvast verkennen door middel van een beroepenspeurtocht. Tussen de middag krijgen zij een gezonde lunch aangeboden in de Wis in Castenray. Op vrijdagmorgen 13 oktober gaan alle groepen op school een presentatie verzorgen. Dit in aanwezigheid van de burgemeester. Rond de klok van 12.00 uur verricht de burgemeester samen met Electro Gommans in de school de officiële opening van het evenement. Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 oktober kan van 18.00 tot 21.00 uur de route worden gereden. Alle ondernemers zijn op een route in kaart gebracht en enkele ondernemers stellen hun bedrijf open voor bezoekers. Er is een brochure gemaakt waarin de route en informatie over de bedrijven is opgenomen. Tevens zijn ook de verenigingen en andere informatie uit beide dorpen hierin te vinden. De brochure is verkrijgbaar bij: café D'n Terp aan de Hoofdstraat 20 in Oirlo, Oma's Kip of Beau Visage op de Horsterweg 39d in Castenray. Theehuis Komkommerin aan Castenrayseweg 30 in Castenray is startpunt van de route, de brochure is daar te koop in het weekend van 6 tot en met 8 oktober tussen 10.00 en 18.00 uur en van 13 tot en met 15 oktober tussen 18.00 en 21.00 uur.

Zie ook www.ondernemersverenigingooc.nl.