IVN-wandeling

Venray | IVN Geijsteren-Venray houdt op donderdagmiddag 12 oktober in het Sint Annapark een rustige wandeling voor ouderen die slechter ter been zijn, die lopen met een rollator of die zich in een rolstoel of een scootmobiel voortbewegen. De wandeling start om 14.00 uur bij de hoofdingang van het St Annaterrein (Noordsingel in Venray). Deelname is gratis.

Ook senioren die minder mobiel zijn willen graag genieten van het buiten in de natuur zijn. Een gids van IVN-Geijsteren-Venray zal van alles vertellen over de natuur in het Sint Annapark. We beginnen op een toegankelijke locatie, namelijk vooraan in het St. Annapark en eindigen met een kopje koffie of thee. Want het moet vooral ook erg gezellig zijn voor de deelnemers.

Het St. Anna-terrein ligt ten noorden van Venray. Het landschap is er voor een gedeelte enigszins glooiend, aan de bovenkant van het gebied bevindt zich het dal van de Loobeek. Het terrein van St. Anna, 45 ha groot, ligt op het hogere gedeelte aan de zuidzijde.

De zijkanten van het terrein bestaan voor een belangrijk deel uit gemengd bos op voormalige stuifduinen. Verder zijn hier nog kruidenrijke graslandjes, een dorado voor vlinders, tot zelfs de restanten van een oude akker(kamp). Het middengedeelte is gecultiveerd tot een parkachtig geheel en wordt gedomineerd door monumentale bomen en lanen.

Er zijn solitaire bomen te zien, waaronder een heel mooie treurbeuk, en een heuse berceau (loofgang met aan beide zijden heggen, die een tunnel vormen).