Holthees-middenvelder Stef Janssen (links) draait weg bij BVV'er Jari Wijnhoven.
Holthees-middenvelder Stef Janssen (links) draait weg bij BVV'er Jari Wijnhoven. Foto: Lotte Kamphuis

Holthees knokt naar 1-0 zege

Holthees-BVV'27 1-0 (1-0).

Doelpunt: 16. Stef Janssen 1-0. Scheidsrechter: Subadar (Deurne). Toeschouwers: 80. Rode kaart: 68. Jens Arts (BVV'27) na twee keer geel. Gele kaart: Roy Coppus (Holthees) en Jari Wijnhoven (BVV'27).

Holthees: Rijnen; Pingen, Coppus (67. Lenders), Van Bree en Ingenpas; Wijenberg, Janssen en Robin van Es (63. Dzaka); Cox, Leisiwal en Ser van Es.

BVV'27: Engels; Poels, Thiesen, Jari Wijnhoven en Jens Arts; Sil Arts, Joost Wijnhoven en Verkoijen (46. Durgun); Gelden (46. Lucassen), Van Kempen en Gooren (78. Smeets).

Door Henk Willemssen

HOLTHEES | Holthees behaalde in de derby tegen BVV'27 een zwaarbevochten 1-0 overwinning in de vijfde klasse E. Matchwinnaar was uitblinker Stef Janssen die na een kwartier door de Blitterswijckse defensie soleerde: 1-0. Uitzinnig van vreugde verwelkomden de Holthesers de eerste seizoenszege. BVV'27, dat zijn dag niet had, verbruide het helemaal bij arbiter Subadar die zondagmiddag de meest besproken figuur was op sportpark De Halt.

Na twintig minuten riep de leidsman de beide aanvoerders Kay Wijenberg (Holthees) en Tom Thiesen (BVV'27) bij zich. "Mondje dicht tegen de scheids", klonk het over het veld. Daar hield de thuisploeg zich beter aan dat de Blitterswijckers die daardoor niets goeds meer konden doen in de ogen van de leidsman. Alles floot de Deurnese referee tegen de geel-zwarten. Halverwege de tweede helft ging Subadar opzichtig in de fout. Hij bestrafte een overtreding van BVV'er Tom Thiesen met de tweede gele kaart voor teamgenoot Jens Arts. Thiesen probeerde de arbiter er tevergeefs van te overtuigen dat hij het was die de overtreding maakte. Ook trainer Jef Vels roerde zich langs de kant. "Scheids, u zit er helemaal naast. U mag fouten maken, maar niet zulke", zei Vels nog diplomatiek. Subadar was onverbiddelijk en BVV'27 moest met tien man verder.

"Eigenlijk heeft de scheidsrechter de hele wedstrijd kapot gefloten", vond de Holthese middenhalf Stef Janssen. "Maar je moet vooral niet reageren en je mond dichthouden. En dat deden we goed."

Vanaf het begin trok Holthees fel van leer. Daardoor kwamen de Blitterswijckers niet echt in de wedstrijd. Op het middenveld heersten Stef Janssen en Kay Wijenberg die bergen werk verzetten. De blauw-witten waren agressiever en zaten er telkens bovenop. Daar kon BVV'27, met wellicht meer kwaliteit in de ploeg, zich onvoldoende tegen wapenen. Stef Janssen kon na een kwartier zomaar door de geel-zwarte defensie lopen en vrij voor doelman Davey Engels schoot hij raak: 1-0. "Niemand pakte me aan, dus ik liep maar door naar de goal", vertelde de matchwinnaar. "Na zo'n moeizame voorbereiding was het belangrijk dat we eens op voorsprong kwamen."

Na de openingstreffer moest BVV'27 komen. Roel Verkoijen brak door over links maar de uitlopende doelman Marco Rijnen bracht redding. Vlak voor de pauze was Holthees dicht bij de 2-0. Kay Wijenberg leidde de aanval in en Nico Cox leek te scoren, maar via de binnenkant van de paal verdween de bal in handen van goalie Davey Engels.

Tijdens de rust paste Jef Vels een dubbele wissel toe. Onder aanvoering van de nog niet geheel fitte ex-Venraynaar Yilmaz Durgun bestookte BVV'27 het thuisclubdoel.

De geel-zwarten waren veel feller dan voor de thee. Holthees raakte in de verdrukking en zag laatste verdediger Roy Coppus wegvallen met een blessure. Coppus probeerde nog even in de voorhoede mee te hobbelen, maar hij moest toch naar de kant.

Trainer John Klaassens haalde spits Boy Leisiwal terug naar de defensie. Holthees vocht voor wat het waard was. De Blitterswijckers drukten wel maar kwamen niet verder dan een afgekeurd doelpunt van Jari Wijnhoven. De veldverwijzing van Jens Arts was een streep door de rekening van de BVV'ers. Ook 'supersub' Sjimmie Smeets kon als invaller in de slotfase de nederlaag niet meer afwenden.