Anita en Erik van Grinsven voor hun nieuwe groepsaccommodatie in Venray.
Anita en Erik van Grinsven voor hun nieuwe groepsaccommodatie in Venray. Foto: Henk Lammen

"Een droom komt uit"

Venray | Limburgs gastvrijheid in een authentieke doktersvilla. Het echtpaar Erik (51) en Anita van Grinsven (48) uit Wanroij zocht en vond een nieuwe uitdaging: een groepsaccommodatie in hartje Venray. "Een droom komt uit."

Door Henk Lammen

Erik en Anita runnen een agrarisch bedrijf in Wanroij. De start van een groepsaccommodatie was het resultaat in hun zoektocht om hun horizon te verbreden. "Dan ga je kijken wat je beiden leuk vindt. Erik is heel handig en ik hou ervan gezelligheid te creƫren, omgaan met mensen. We waren dan ook op zoek naar een karakteristiek pand. Bij het zien van dit pand waren we meteen verkocht. Veel ruimte, midden in het centrum van Venray. Dit was echt wat we zochten." Het werd een gigantische klus om de doktersvilla, een rijksmonument uit 1908 op het Sint Annaterrein, te restaureren. In eigen beheer werd de klus in ruim een half jaar gerealiseerd. De mannelijke helft nam het bouwtechnische gedeelte voor zijn rekening, zijn wederhelft wierp zich samen met een styliste op de inrichting van de nieuwe groepsaccommodatie.

Ze zijn beiden trots op het eindresultaat bij een rondje door de nieuwste aanwinst in Venray. In een rustige, groene omgeving is Villa Venray van alle gemakken voorzien. De slaapkamers geschikt voor maximaal 26 personen met in totaal vijf toiletten en zes douches hebben namen als Vlierbloem, Rozenbottel en Goudsbloem. "Een bewuste keuze", legt Anita uit. "De namen verwijzen naar geneeskrachtige bloemen en een stukje historie, omdat het vroeger een doktersvilla was." In de grote keuken staat een lange houten tafel waaraan de gasten samen kunnen eten, werken of borrelen. Een beamer biedt tevens de mogelijkheid voor presentaties. In de huiskamer is een laag en hoog zitgedeelte en er staat een poolbiljart. De royale tuin heeft een aantal lage zitjes, maar ook twee grote houten picknicktafels en een infraroodcabine (het vroegere koetshuis).

Vooralsnog gaat Villa Venray gerund worden door Anita en de beide dochters Sharon (19) en Ilona (16). Op termijn stapt ook Erik in de nieuwe bedrijfstak van de familie uit Wanroij. Begin augustus werden de eerste gasten ontvangen. Anita straalt: "Het voelt nu al heel vertrouwd. Dat wat we voor ogen hadden, is de eerste maanden beslist al uitgekomen. Gasten kunnen hier een belangrijke mijlpaal vieren met familie. Of een onvergetelijk weekendje weg samen met vrienden, maar ook zakelijk met collega's inspirerende nieuwe plannen maken."

Spijt om te kiezen voor Venray en het Sint Annaterrein heeft het echtpaar nog geen seconde gehad. Erik: "De mensen in Venray zijn heel gemoedelijk, maar ook heel trots. Je hebt hier alles binnen handbereik. In nog geen vijf minuten ben je in een gezellig centrum. Met volop terrassen, een theater en bioscoop en volop winkels. Venray is bovendien gemakkelijk te bereiken via de snelweg, ligt vlakbij de Maas en centraal voor gasten uit Limburg, Brabant en Duitsland." Toekomstplannen heeft het echtpaar ook al. "Het plan is om op termijn hier ook een bed and breakfast te beginnen. En de zakelijke markt meer te gaan bedienen. Ondernemers die hier doordeweeks in een sfeervolle ambiance kunnen vertoeven en presentaties kunnen geven en vergaderingen houden."