Een van de onderdelen van de expositie.
Een van de onderdelen van de expositie. Foto: Human Bodies

'Leerzame expositie'

Venray | De tentoonstelling Real Human Bodies in Hotel Asteria mag dan wel omstreden zijn, het is ook een unieke kans voor belangstellenden om het menselijk lichaam beter te leren kennen.

Asteria-manager Jaco Nabuurs geeft toe dat de tentoonstelling niet helemaal zijn smaak is, maar hij gaat toch een kijkje nemen. "Als een dergelijke tentoonstelling ergens anders zou zijn, dan zou ik er zeer waarschijnlijk niet gaan kijken. Nu ga ik puur uit nieuwsgierigheid wel."

Tot een paar jaar geleden was een tentoonstelling met echte lichamen haast ondenkbaar. Dat was vooral weggelegd voor de wetenschap. Real Human Bodies is nu voor iedereen toegankelijk en vooral schoolklassen tonen al veel interesse. "Iemand die ik ken is leraar lichamelijke opvoeding. Hij heeft al aangegeven dat hij met zijn klas wil langskomen. Dat is toch een goed teken, denk ik. We willen met deze expositie mensen de kans geven om het menselijk lichaam te leren kennen."

Tijdens de expositie ligt de focus onder meer op het skelet, bewegingsapparaat, hersenen, zenuwstelsel, bloedsomloop, nieren en urinewegen, spijsvertering, zintuigen en luchtwegen. De tentoonstelling is ook een moment om de discussie op gang te brengen rondom onderwerpen als orgaandonatie, kanker, aids en misbruik van alcohol, nicotine en slechte eetgewoontes.

De expositie vindt plaats van donderdag 12 tot en met zondag 15 oktober bij Asteria in Venray.