Nieuw initiatief: Puur (op)groeien

Venray | In de gemeenten Horst aan de Maas en Venray is een gloednieuw initiatief opgericht: Puur (op)groeien. Een netwerk van professionals met zelfstandige praktijken die zich richten op vragen, zorgen en uitdagingen die te maken hebben met opvoeden en opgroeien.

Tijdens De week van de opvoeding, van 3 tot 8 oktober, presenteren de deelnemers zich tijdens een kick-off. Zij verzorgen workshops waaraan geïnteresseerden gratis kunnen deelnemen. "In de afgelopen jaren zijn er door de veranderingen in de jeugdzorg heel wat zelfstandige praktijken gekomen op het gebied van (preventieve) jeugdzorg, met ieder hun eigen website en informatiekanalen", legt Suzanne van Strijbosch-Snippenberg van Just see me uit Venray het waarom van het nieuwe initiatief uit. "Dat maakt het zoeken er niet gemakkelijker op voor de burger. Op de website van Puur (op)Groeien vindt men in één oogopslag de diverse vormen van hulp en begeleiding die er voorhanden is in deze regio en welke professionals er zoal zijn. Zo kunnen ouders en andere opvoeders sneller en gemakkelijker vinden wat bij hen past."

Op de website puur-opgroeien.nl staan de initiatiefnemers van dit netwerk. Suzanne: "In de loop van de tijd zal het aantal en aanbod nog verder uitgroeien. Puur (op)groeien is géén nieuwe organisatie. Het is een netwerk waarin iedere professional zijn eigen zelfstandigheid behoud en verantwoordelijk is voor zijn eigen werkzaamheden."

In Venray vindt de kick-off van Puur (op)groeien plaats op dinsdag 3 oktober in MFA Brukske aan de Kiosk 5 in Venray. De avond begint om 19.30 uur en is voor iedereen (ouders, opvoeders en professionals) toegankelijk. Aanmelden is verplicht in verband met de voorbereidingen en kan via aanmelden@puur-opgroeien.nl. Er is plek voor maximaal twintig personen per workshop. Voor meer informatie over de kick-off en de workshops kijk op www.puur-opgroeien.nl.


Bedevaart

Venray | Op zondag 15 oktober wordt de 75e bedevaart van Noord- en Midden-Limburg naar Wittem gehouden.

Opstappen om 8.30 uur bij het gemeentehuis in Venray en om 8.50 uur bij de bushalte aan de Dokter van de Meerendonkstraat in Horst. Aanmelden voor de bedevaart kan bij mevrouw Duykers-Wismans via telefoon (0478)581587.