Frans van der Hoff zijn huisje na de eerste aardbeving. Nu is de situatie nog veel erger. Inzetje: Frans van der Hoff.
Frans van der Hoff zijn huisje na de eerste aardbeving. Nu is de situatie nog veel erger. Inzetje: Frans van der Hoff. Foto: Familie Van der Hoff

'Help Frans in Mexico'

Ysselsteyn | Herman van der Hoff uit Ysselsteyn reist binnenkort af naar het door aardbevingen zwaar getroffen zuiden van Mexico, waar zijn broer Frans woonachtig is.

Missionaris Frans van der Hoff (78) werd geboren in De Rips. Hij is medeoprichter van de Stichting Max Havelaar. Die stichting helpt kleine producenten in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. "Er is veel schade en er zijn tientallen doden", zegt zijn schoonzus Ans van der Hoff. "Enkele familieleden gaan eind oktober naar Mexico om de dorpelingen te helpen met het repareren van de koffiesorteermachine en andere noodzakelijke dingen, zodat hun koffieoogst niet verloren gaat. Het dorp met zijn projecten, het levenswerk van Frans, is totaal verwoest. Net als alle andere dorpelingen moet ook Frans in de buitenlucht onder tentzeilen slapen." Frans van der Hoff woont al ruim dertig jaar in het gebied. "Samen met de mensen daar richtte hij onder meer een koffiecoöperatie op, met als doel het realiseren van een beter bestaan voor de allerarmsten in de bergen. Na een ziekte in de koffieplanten en drie jaar geen opbrengst, komt daar nu weer een aardbeving bovenop. Na de derde aardbeving zijn nu duizenden mensen hun huis kwijt." Donaties kunnen worden overgemaakt op bankrekeningnummer NL75RABO0123473594 t.n.v. HCJ van der Hoff in Ysselsteyn. Meer informatie: Herman en Ans van der Hoff, telefoon 0478-541837/ 06-46166846, e-mail vanderhoff@home.nl.

Afbeelding