De Peelkorf hard onderuit

Korfrakkers-De Peelkorf 21-9 (12-3). Doelpunten De Peelkorf: Lisa Verlijsdonk (5x), Tina Janssen (2x), Rozan Romme en Linda Verlijsdonk.

Erp | De Peelkorf ging zaterdag in de topklasse hard onderuit tegen De Korfrakkers. Het duel eindigde in een forse 21-9 thuiszege voor de korfbalploeg uit Erp, die halverwege, na een 9-0 tussenstand, al met 12-3 leidde. In de tweede helft kwamen de gasten uit Ysselsteyn zowel verdedigend als aanvallend iets beter voor de dag, de ploeg kwam terug tot 15-9, maar de zege voor De Korfrakkers kwam nooit in gevaar. De Ysselsteynse korfbalsters staan nu met twee punten uit vier duels voorlaatste in de topklasse.

Voor De Peelkorf staat op zondag 1 oktober opnieuw een uitwedstrijd op het programma. In Milsbeek is om 15.00 uur Spes de tegenstander.

Opnieuw zege Oranje Wit

Astrantia/ONA 9-13 (4-4). Doelpunten Oranje Wit: Maureen Drabbels en Aniek Drabbels (beiden 4x), Kim Hendrix, Mandy Litjens, Jessica Klaassens, Steffie van Rooij en Janne Gellings.

Middelaar | Oranje Wit was zondagmiddag een maatje te groot voor Astrantia/ONA. De korfbalsters uit Leunen wonnen in Middelaar: 9-13. De hoofdklasser had tijdens de eerste helft moeite om het spel te maken. Kansen kreeg Oranje Wit wel, maar die werden niet benut. Beide ploegen gingen met een 4-4 gelijke stand rusten. "Verdedigend hadden we wel veel druk op de tegenstander", zegt speelster Aniek Drabbels. "De tweede helft speelden we een stuk beter. We hebben met overtuiging de kansen afgemaakt." In die fase van de wedstrijd sloeg Oranje Wit een gat van vier treffers (6-10) en dat kon Astrantia/ONA niet meer goedmaken. Oranje Wit staat door de zege tweede in de hoofdklasse.

Op zondag 1 oktober gaat Oranje Wit op bezoek bij Altior. Het duel begint om 15.00 uur.

SVOC'01 verliest in slotfase

Doelpunten SVOC'01: Elien Nabben (4x), Maartje Janssen (3x), Inge Classens en Sofie de Mulder (beiden 2x), Fleur de Mulder en Astrid Classens.

Oirlo | SVOC'01 verloor zondagmiddag na een sterke openingsfase van Avanti. De korfbalsters uit de overgangsklasse verloren op eigen veld met 13-17. SVOC'01 ging goed van start en nam al snel een 3-1 voorsprong. Daarna kwam Avanti terug in de wedstrijd. Beide ploegen gingen rusten met een gelijke stand: 8-8. Ook na rust startte SVOC'01 beter. De korfbalsters kwamen dan ook weer op voorsprong. De ploeg kon de 12-10 niet vasthouden. De bezoekers sloegen in het laatste gedeelte van de wedstrijd toe.

SVOC'01 gaat op zondag 1 oktober op bezoek bij Odio, aanvang 13.00 uur.

Verlies Merselo

Celeritas-Merselo 13-7 (4-0). Doelpunten Merselo: Aniek van den Heuvel en Angela Litjens (beiden 2x), Anne Gielens, Jaqueline van Meijel en Anke Zegers.

Schijndel | Merselo werd zondagmiddag op bezoek bij Celeritas in Schijndel met 13-7 over de knie gelegd. De bezoekers begonnen uiterst zwak aan de wedstrijd. De thuisploeg kwam dan al snel op een 4-0 voorsprong. Merselo was zoekende en kon de achterstand voor rust niet meer goedmaken. Na rust speelde Merselo een stuk beter. Het werd zelfs nog even spannend, maar uiteindelijk kon de eersteklasser Celeritas geen pijn meer doen. Merselo speelt zondag 1 oktober op sportpark De Vloet tegen Lottum, aanvang 10.00 uur.

Uitslagen motorcross

Cingoli | Joe Maessen (Ysselsteyn) kwam uit voor Nederland in het Italiaanse Cingoli, waar het landenkampioenschap voor quads werd verreden. Nederland behaalde tijdens deze wedstrijd een vierde plaats. Maessen behaalde in de manches die hij moest rijden een derde en een achtste plaats.