Afbeelding
Foto:

Podiumplaatsen motorcrossers

Groesbeek | Enkele regionale motorcrossers kwamen afgelopen weekend in actie tijdens verschillende wedstrijden voor het NK in Groesbeek. Bij de MX open senioren behaalde Maik Hubers een derde plaats. Hubers reed twee goede manches waarin hij een derde en vierde plaats behaalde. In de tussenstand voor het NK staat Hubers eveneens op een derde plaats.

Bij de quads inters had Romé Huibers (Oirlo) een lastige dag. Hij kwam in beide manches in de problemen en moest het uiteindelijk doen met een zesde plaats. Johan Gommans (Oirlo) behaalde een vierde plaats in het dagklassement. Voor de stand voor het NK behaalde Huibers voldoende punten om vrijwel zeker te zijn van de Nederlandse titel.

Johan Gommans (Oirlo) blijft in de tussenstand van het NK op een tweede plaats staan. Zondag in Berghem kan Huibers de titel veiligstellen. Gommans wacht een zware strijd om de tweede plaats in de tussenstand van het NK vast te kunnen houden. In de jeugdklasse 85 cc grote wielen is de strijd om het kampioenschap wederom spannender geworden. Joey van der Zanden (Wanssum) behaalde in het dagklassement het beste resultaat van de regionale rijders en werd derde. In de tussenstand van het NK bestaat de top 3 uit regionale rijders. Britt Jans-Beken (Wanssum) staat aan de leiding met 10 punten voorsprong op Amber Simons (Well). Joey van der Zanden bezet de derde plaats.

Foto: Joey van der Zanden (Wanssum) behaalde wederom het beste resultaat bij de jeugd. Foto: Maycel de Bruijn.