Goede start volleyballers

ActiveRooy-Jokers 3-2. Setstanden: 22-25, 19-25, 25-19, 25-17 en 15-8

Venray | De volleyballers van ActiveRooy wonnen hun eerste competitiewedstrijd in de promotieklasse D. In sporthal De Wetteling was de thuisploeg, in gloednieuwe shirts van teamsponsor Proeflokaal Goesting, net iets beter dan Jokers VC uit Maastricht: 3-2.

De eerste set werd door beide teams sterk gestart. Lang had ActiveRooy een voorsprong maar wist dit niet te behouden waardoor de set nipt naar de mannen uit Maastricht ging: 22-25. De tweede set werd juist door de Jokers goed gestart. Ook die set ging naar de gasten: 19-25.

Na twee verloren sets herstelden de Venrayse volleyballers zich uitstekend. De derde set werd overtuigend binnengehaald: 25-19. Met een gedegen pass en een krachtige aanval werd ook de vierde set gepakt: 25-17. In de vijfde set was het verzet van de gasten gebroken en via 15-8 winst pakte ActiveRooy de set en de zege.

Eerste zege hockeysters

Weert-Venray 1-3 (0-2). Doelpunten Venray: Jeanne Clermonts (2x) en Bente Mathijsen.

Jong dames 1 van Hockeyvereniging Venray won afgelopen zondag in en tegen Weert: 1-3. Het betekende de eerste zege van de derdeklasser in het nog prille seizoen.

Met een aantal aanpassingen in de opstelling begon Venray aan de wedstrijd in Weert. Vanuit het middenveld werden verschillende aanvallen opgebouwd en al snel kansen gecreƫerd. Halverwege de eerste helft gaf Jeanne Clermonts een scherpe pass op Bente Mathijsen die de bal prachtig wist af te ronden: 0-1. Richting het einde van de eerste helft wist Danjelle Creemers na een vrije slag Jeanne Clermonts te bereiken die de aanval rustig afmaakte en hiermee de tweede goal scoorde. Ruststand 0-2. Aan het begin van de tweede helft vocht Weert zich terug in de wedstrijd. Ondanks het sterke verdedigingswerk van laatste vrouw Lieke Molenaar en voorstopper Nienke Scharn wist Weert toch de 1-2 te scoren. Halverwege de tweede helft wist Jeanne Clermonts opnieuw te scoren, dit keer op aangeven van Bente Mathijsen, en bepaalde de eindstand op 1-3.