Afbeelding
Foto:

Theo Deters 70 jaar lid van De Peelklank

Ysselsteyn | Afgelopen zaterdag was het 70 jaar geleden dat in Ysselsteyn fanfare De Peelklank werd opgericht. Eén van de oprichters, Gerrit Deters, meldde destijds direct zijn zoons Piet, Jean en Theo aan als leden van de nieuwe fanfare.

De toen 14-jarige Theo begon zijn muzikale loopbaan als ongeveer het jongste lid en is inmiddels op zijn 84e veruit het oudste spelend lid van de fanfare. Verschillende instrumenten heeft hij bespeeld, zoals de bugel en de sopraansaxofoon. Maar zijn grote liefde is toch wel de bariton.

Theo Deters (foto) staat bekend om zijn prachtige ronde klanken die hij uit dit instrument laat klinken. Niet alleen binnen de fanfare, maar ook bij het Seniorenorkest uit Venray en blaaskapel de Smelebloazers, waarvan hij meer dan 50 jaar lid is geweest. Op de jaarlijks georganiseerde solistenconcoursen was Theo jarenlang van de partij.

In de hoogste divisie ging hij menigmaal met de meeste punten naar huis. Theo is een gedreven en trouw lid. In 70 jaar lidmaatschap heeft hij ontelbare repetities, serenades, concerten, en concoursen meegemaakt. En een repetitie missen, dat komt maar zelden voor. De vakanties worden er op aangepast. Hij heeft zelfs zijn instrument wel eens mee op vakantie genomen om in vorm te blijven. De liefde voor muziek heeft Theo van zijn vader overgenomen en op zijn beurt weer doorgegeven aan zijn eigen kinderen. In de jaren '80 waren zijn vier kinderen lid van de fanfare.

Inmiddels heeft zijn oudste dochter haar 40-jarig jubileum binnen de vereniging gevierd en ook de anderen zijn nog altijd actief in de muziek. En ook bij de volgende generatie, zijn kleinkinderen, is het muziekvirus weer duidelijk aanwezig. Tot groot genoegen van Theo. Bij gelegenheid van het 70-jarig jubileum van de fanfare wordt er op 15 oktober een reünie georganiseerd voor alle (oud-) leden, partners en oud-dirigenten.

Opgave hiervoor kan via reunie-depeelklank@hotmail.com. Verder wordt op 9 december in de schouwburg het concert Legends of pop uitgevoerd door de fanfare en percussie-ensemble van muziekvereniging De Peelklank. De nadruk ligt op muziek uit de Top 2000. Kaartjes voor dit concert zijn te bestellen via Schouwburg Venray.