Afbeelding
Foto:

Venray: vijf jaar Bouledrome

Venray | In oktober 2012 werd de Bouledrome in Venray in gebruik genomen. Dit heugelijke feit werd zondag gevierd op het Speulpark aan de Hoopweg. Onder een stralend zonnetje genoten de vele aanwezigen van koffie met vlaai, soep, een drankje en barbecue en diverse spellen met de boule. Er werd tegen elkaar in gespeeld, zittend op een stoel, diverse behendigheidspellen en als sluitstuk het stuk gooien van een klomp.

Al sinds 1980 wordt in Venray jeu de boules gespeeld. Eind jaren 90 en aan het begin van 2000 ontstonden er ook clubs in de kerkdorpen. Venray en de kerkdorpen hadden hun eigen buitenbanen. Met slecht weer hadden de meeste clubs in de winterperiode een probleem. In november 1999 was dit probleem er niet meer. Bij Mien en Herman Janssen in Heide werd een binnenaccommodatie waar alle clubs terecht konden. Met slechts drie banen bleef het echter behelpen en kwam de vraag naar een grotere accommodatie.

Zo ontstond het initiatief om alle boulers uit Venray en omgeving warm te krijgen voor een gezamenlijke bouledrome. In mei 2007 was er een eerste bijeenkomst en werd een werkgroep in het leven geroepen met als taak: het onderzoek naar de haalbaarheid van een Bouledrome voor Venray en omgeving en het opstellen van een plan van aanpak waarmee een uitvoerende groep de Bouledrome kan realiseren. In augustus 2009 was er de oprichting van de stichting Een Bouledrome voor Venray en omgeving, drie jaar later (in 2012) was de accommodatie een feit. De Bouledrome heeft de verwachtingen overtroffen en is een trefpunt geworden voor boulend Venray en zijn kerkdorpen. Zie ook www.bouledromevenray.nl.


Tabletcafé

Venray | Voor wie alles wil weten over de nieuwste apps, handige functies op de tablet, smartphone en e-reader houdt BiblioNu Venray elke eerste maandag van de maand een tabletcafé.

De bijeenkomst is van 14.30 tot 16.30 uur. Vrijwilligers van Seniorweb en leerlingen van het Raayland College geven uitleg, maar deelnemers kunnen ook elkaar helpen. Het tabletcafé is geen cursus of workshop, maar een samenzijn van gebruikers. Neem gebruikersnaam en wachtwoord mee, want dit is handig bij het installeren van nieuwe apps.

Deelname aan het tabletcafé is gratis.