Informatiebijeenkomst N270

Op maandag 9 oktober 2017 vindt er in het gemeentehuis van Venray om 19.00 uur een algemene informatiebijeenkomst over de herinrichting van de N270 Via Venray plaats. Iedereen is daarbij van harte welkom.

Tijdens de informatiebijeenkomst leggen gedeputeerde Eric Geurts (Mobiliteit), wethouder Jan Loonen en leden van het projectteam (Provincie Limburg en de gemeente Venray) uit wat de stand van zaken is rond de herinrichting van de N270 Via Venray. De presentatie gaat over de eerste fase van het traject. Deze omvat het deel vanaf het viaduct over de Leunseweg tot en met de rotonde Witte Venneweg en Mgr. Hanssenstraat in Oostrum. Met daartussen nog de aanleg van een fietsbrug bij het station in Oostrum en een nieuwe route voor landbouwverkeer.

Klankbordgroepen 2017

In mei en september zijn hierover enkele bijeenkomsten geweest met de klankbordgroepen Via Venray. Behalve een presentatie van het project wordt tijdens de informatieavond ook een terugkoppeling gegeven van deze bijeenkomsten. Uiteraard is er ook volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Kortdurende pacht

Per 1 november 2017 geeft de gemeente een aantal percelen landbouwgrond uit in kortdurende pacht. Er gelden een aantal voorwaarden waaraan de pachter moet voldoen. Het inschrijfformulier Pachtgrond is te downloaden via
www.venray.nl of verkrijgbaar aan de publieksbalie van het gemeentehuis. Inschrijven kan nog tot en met 4 oktober.

Wegwerkzaamheden

Van Maandagochtend 2 oktober 8.00 uur wordt de voorrangsregeling van de Julianasingel/Dr. Poelsstraat/Hofstraat tot halverwege het parkeerterrein Raadhuisstraat aangepast. Na verwachting zijn de werkzaamheden in de loop van maandag 30 oktober gereed. Tijdens de werkzaamheden is de kruising afgesloten. De bushalte Centrum is in beide richtingen niet bereikbaar. De vervangende bushalte bevindt zich op de Prins Bernardstraat. Het parkeerterrein Raadhuisstraat is alleen via de Raadhuisstraat en de Stationsstraat bereikbaar. Het verkeer wordt met borden omgeleid.

Kijk voor actuele informatie op www.venray.nl.

Venray financieel gezond

De lastendruk stijgt in 2018 met 0,75% (ongeveer 5 euro) ten opzichte van 2017. De OZB stijgt met 3,1% (de macronorm) zoals afgesproken in het collegeprogramma. De afvalstoffenheffing en de rioolheffing dalen in 2018 ten opzichte van 2017.

De programmabegroting voor het jaar 2018 is meerjarig structureel sluitend. Het meerjarenoverzicht laat in 2019 een gering tekort zien. De jaren erna zijn positief oplopend tot een bedrag van 1,58 miljoen in 2021.

In de programmabegroting staat beschreven welke onderdelen financiƫle steun krijgen van de gemeente. Het college houdt daarbij rekening met de wensen van de gemeenteraad zoals die zijn aangegeven tijdens de behandeling van de voorjaarsnota. De begroting 2018-2021 is op 18 september behandeld in het college van B&W. Op 7 november 2017 buigt de gemeenteraad zich over het financiƫle huishoudboekje. Kijk voor meer informatie op www.venray.nl.

Vacatures

Wij zijn op zoek naar een 'beleidsuitvoerend medewerker Maatschappelijke Ontwikkeling' voor 32 uur per week (reageren kan tot en met 5 oktober 2017).

Kijk voor meer informatie op www.banenpleinlimburg.nl > vacatures.