Peggy en Stef zijn klaar voor de nieuwe editie van Venray on Stage.
Peggy en Stef zijn klaar voor de nieuwe editie van Venray on Stage. Foto: Mijntje Wismans

Muziek als uitlaatklep

Venray | De tweede editie van Venray on stage vindt op zaterdag 14 oktober plaats in de nieuwe popzaal van Schouwburg Venray. Handed, de band van Stef Classens uit Veulen, is op deze avond de hoofdact.

Door Evelien van der Zwaan

Stef deed in 2014 mee aan het programma De beste singer-songwriter van Nederland van Giel Beelen en NPO3. Die won hij tegen zijn eigen verwachtingen in. "Na mijn minute of fame kwam ik in een soort radiostilte terecht. Ik had het idee om de studio in te gaan om een plaat te maken, maar door de vele en snelle veranderingen binnen de muziekindustrie besloot ik niet meer solo verder te willen gaan", vertelt Classens.

Medio november van het vorig jaar werd zijn band Handed opgericht. "Ik wilde een naam die met mij te maken had. In het prille begin wilde ik niets uit handen geven. Ik schreef mijn eigen muziek. Speelde mijn eigen muziek en zong het ook nog eens zelf. Naderhand kwam ik erachter dat het makkelijker is om het samen te doen, dus dingen ook uit handen te geven. Hierdoor kwam ik op de pakkende naam van de band."

Sinds Handed het levenslicht zag, stond de band al op verschillende podia. Het allereerste optreden was bij de Art show van Passenger. Ook werd met een Belgische band een duo-tour gedaan in verschillende popzalen in Nederland, waaronder het gerenommeerde Ziggo Dome. Stef zijn ambitie is altijd geweest om succes te behalen binnen de muziekindustrie. Met zijn band Handed is hij nu op de goede weg. In maart van dit jaar werd het eerste album uitgebracht. Above the storm, below the flood bestaat uit elf nummers van eigen hand. "Alle nummers heb ik in samenwerking met leden van de band of andere schrijvers geschreven. De inspiratie voor deze nummers komt uit mijn persoonlijke leven. Op dit album gaat het allemaal over relaties, niet per se liefdesrelaties maar relaties in het algemeen."

Sinds drie weken woont hij in Amsterdam waar hij zijn projecten, die hij eerst in de regio Deurne deed, voortzet. Hij geeft muziekles op verschillende scholen, zangles, les in het bespelen van instrumenten maar ook lessen in het produceren van muziek via een computer. "Het is erg belangrijk dat kinderen deze lessen aangeboden krijgen, tegenwoordig is dat bijna nergens meer. Het is iets dat je als persoon kan vormen, voor sommigen een soort uitlaatklep."

Om de popmuziek in Venray te promoten, kwam Peggy Keijsers van Cultura Venray met het idee om op zaterdag 14 oktober drie acts samen te brengen voor een avondvullend programma. Stef Classens reageerde meteen positief op het verzoek met zijn band Handed op te treden. "Wij vinden het belangrijk dat deze stijl weer terugkomt naar Venray. Dat mensen weer opnieuw kennis kunnen maken met de popcultuur", aldus Peggy. Stef en zijn band waren er meteen goed over te spreken en wilden graag komen. Stef: "Aangezien wij hier uit de buurt komen vinden wij het natuurlijk erg leuk om de gemeente Venray weer kennis te kunnen laten maken met de popcultuur. Toen Peggy mij benaderde zei ik ook gelijk ja, zonder erover na te hoeven denken. Ik ben daarna ook al meteen stiekem een kijkje gaan nemen in de zaal waar wij als hoofdact zullen staan." Het tweede deel van Venray on Stage is een samenwerking van Ethan Huis, Cultura Venray en de Schouwburg Venray. Er komen lokale maar ook nationale artiesten om er een mooie avond van te maken", sluit Peggy af.

Venray on Stage begint om 20.00 uur. Naast Handed zijn er optredens van Battersea en Synbel. Luisteraars die de refreinen van Muse, de drums van Foo fighters, de gitaren van Kings of Leon, de bas van U2 en de stem van Creedence waarderen, verteren Battersea goed. Een perfecte aftrap van een muzikale avond. Goede liedjes, daar begint het mee, zo bewijst ook het verhaal van Cynbel. De eerste twee singles leveren de band een dikke tour door Nederland met de Popronde, liveoptredens bij 3FM en Radio 1, de aftershow van Kensington bij Club Ziggo, het voorprogramma van Raglans en een hit op Spotify op!

Kaarten zijn te koop via www.schouwburgvenray.nl.